נושא: אני חושב שמי שלוקח את הנושא למקום שגוי זה לא אני.. תאריך: 10/14/2010 5:05:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
אני מאמין לך שאתה יודע להדריך רכיבה על אופניים.
אבל לא בשביל דרופים המציאו את הש"מ. ש"מ חשוב יותר למהירויות גבוהות על שבילים טכניים. הש"מ הארוך ביותר קיים אצל מתחרי מדרונות.
אולי אתה ואני לא חושבים על אותו דבר כשמדברים על רוכב מתחיל. פגשתי רוכבים שלא היה פשוט להם לרכב בעמידה. לרוכב כזה ש"מ נחוץ על שבילים רבים שאתה ואני היינו מגדירים "פשוטים", הרבה יותר משנחוץ לי ש"מ במנרה. תאמין לי שגם אני לא כותב מתוך ישיבה בחדר סגור, וגם אני הדרכתי רכיבה לא מעט, לילדים ולמבוגרים. ש"מ מאפשר לכל רוכב לעשות דברים שעם ז"ק יהיו לו קשים ואולי בלתי אפשריים. בשבילי זה אומר דרופים מעל רמה מסויימת, מהירויות גבוהות יותר במדרונות, התמודדות עם עליות טכניות. עבור אשתי (התחילה לרכב לפני כשנה, עם הפסקה לא קצרה בעקבות ההריון) ש"מ אומר שהיא יכולה לרכב ברצף עד המעיין. שתבין - הילד שלי רכב את המסלול הזה על אופני ילדים (ריג´יד סינגלספיד) בגיל 3 ושלושה חודשים. כשהוא היה בן 4 עשינו איתו את פרצים-סדום עם אותם אופניים מעאפנים - ואמא שלו עשתה את המסלול הזה בקושי עם ש"מ.
אין ספק שיש יתרונות בלימוד טכניקה עם ז"ק. אני לא מתווכח עם זה, ואפילו ממליץ על זה למי ששואל. אבל לא כל הרוכבים רוצים בכלל ללמוד טכניקה, תהיה בסיסית בעיניך ככל שתהיה. רבים רוצים פשוט לרכב, בהשקעה מינימלית של זמן לימוד.
אם היית מביא את ההיבטים השונים להחלטה של השואל, לא הייתי מתווכח איתך, אבל אתה מציג את זה כאילו יש רק אמת אחד - וזה פשוט לא נכון. דרך אגב - שים לב שהוא רוצה משהו שיקל עליו בעליות טכניות. יש עליות טכניות שעם ז"ק אני לא מצליח לטפס, אבל עם ש"מ (כבד!) אני כן. אתה יכול לומר (ובצדק) שעם טכניקה טובה יותר או כושר טוב יותר (או שניהם) כנראה הייתי מצליח - אבל אין לי כרגע זמן לפתח כושר מתאים, ואין לי סבלנות לעבוד על טכניקה לעליות מדורדרות. אני סתם רוצה לצאת לסיבוב בכיף...
קרא שוב את התגובה שלי - למעשה אני ממליץ על ז"ק, ואפילו מצהיר שעבור עצמי הייתי לוקח שוב ז"ק (ועדיין יש ברשותי ז"ק אגרסיבי). אבל אני מציג גם את יתרונות הש"מ, ומניח לו להחליט. אני לא מחליט בשבילו. אתה חותך דברים כאילו יש אמת מוחלטת. אבל אין. בני האדם שונים מאוד זה מזה, ודרישותיהם ונטיותיהם שונים. אתה לא יכול לקחת את מה שנכון לך ולהשליך אותו על אחרים. במקרה הטוב זה סתם לא מתאים - במקרה הפחות טוב אתה עלול להטעות.
וסתם קוריוז - מבין הדגמים שהוא שאל עליהם, המלצתי לו דוקא על הז"ק. לאחר התלבטות, הוא בחר בז"ק :rolleyes: אבל הוא בחר בהם לא בגלל נחרצות חסרת פשרות של מישהו שמעולם לא פגש אותו ואפילו לא יודע איפה הוא רוכב, אלא מתוך הבנה רחבה קצת יותר של האפשרויות.
|