הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/2/2010 3:41:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  ושוב, אני מסכים עם רוב מה שאתה כותב
נושא: ושוב, אני מסכים עם רוב מה שאתה כותב תאריך: 12/2/2010 3:41:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

וכתבתי במפורש - הנושא שאתה מעלה נכון וחשוב, אבל ההתלהמות והטלת הבוץ לכל הכיוונים לא מועילה לך ולנושא, אלא בדיוק להיפך.

קוממת אותי בדיוק לא נגד מה שהיה בכותרת שלך, אלא נגד הסגנון שלך. לא ברור לי מה הישגת בזה, חוץ מתגובה שלילית.

מה שכתבת בהודעה הנוכחית שלך נכון בחלקו, אבל תרשה לי לא להסכים עם החלק שמוריד אחריות מהרוכבים.
מטיילים שמגיעים לא מוכנים למסלול הם חסרי אחריות. אי אפשר לראות בזה אזלת יד של הרשות. מים, ציוד מתאים, התאמה של הטכניקה והכושר של המטייל למסלול - כל אלה לא יכולים להיות באחריות הרשות, אלא מוטלים על כל מטייל באופן אישי. וזה לא מאפיין רוכבי אופניים בלבד, אלא דוקא הולכי רגל.

ניווט הוא חלק מהכנה של טיול. כמה מסלולי טיול רגליים משולטים אתה מכיר בישראל? וכמה מסלולי טיול לרכב משולטים אתה מכיר?
מי שרוצה לטייל במקום לא מוכר, לוקח מפה ומנווט. זו דרכו של העולם. אני פשוט לא מבין מה אתה רוצה...

שטיחונים משתטחים?
באמת....
יש מסלולים רגועים מאוד בארץ. בעת שבני היה בן 4 עשיתי איתו מסלול של 14 ק"מ במדבר. הסיכוי ליפול שם היה יותר נמוך מאשר ברחוב ליד הבית (ואכן, ברחוב ליד הבית הוא נפל יותר....). מי שלא רוצה להתמודד עם רכיבה טכנית יכול לבחור שבילים לאורך הירקון, נחל אלכסנדר, יער בן-שמן ורבים אחרים. מי שרוכב בשבילים שבהם יש סלעים, וגם מנסה לעבור את הסלעים האלה - שיהנה. רק שלא יאשים אותי אם הוא נופל בגלל חוסר שליטה, חוסר טכניקה, אופניים לא מתאימים, כושר לא מתאים או סתם עייפות מוגזמת. וכשהוא נופל שלא יאשים אף אחד בזה שאין לו מיגון מתאים. כשאשתי מגיעה לסלע היא עוצרת, יורדת מהאופניים, והולכת מסביב.

צריך לנווט?
ככה זה בשטח. יש מעט מאוד מסלולים רגליים מסומנים שבהם אפשר לטייל ללא הדרכה צמודה או מפה פתוחה. רובם המכריע מצריכים ניווט מסוג כלשהו. ככה זה. כמה מסלולי ג´יפים משולטים אתה מכיר בארץ?

"לא עושים כלום"?
אז כאמור, לדעתי עושים לא מעט. גם דני הביא לך כמה דוגמאות על קצה המזלג.
אני מסכים שצריך הרבה יותר, אבל לשלט מסלולי אופניים ולתקוע ברז כל 20 ק"מ נשמע לי מופרך לחלוטין, וגם הרבה פחות חשוב מהסדרת התנועה עם אופניים ביחס לרכב ממונע - גם בכבישים וגם בשטח, למשל, או מהגדרת אחריות רוכבים במסלולים אגרסיביים, מה שיאפשר בניה רשמית של מסלולים כאלה שגם אם לא מעניינים אותך אישית, תתפלא כמה רוכבים מעוניינים באתגרים טכניים.
ובשורה התחתונה - "לא עושים" כולל גם אותך.
אני בחרתי לא לעשות כלום למען קהילת הרוכבים בארץ. זכותי. אבל אני לא מתלונן על מה שאחרים לא עושים.
מה אתה עושה למען הקהילה, מלבד לקומם אנשים על דברים לא קשורים?

חזרה לפורום