הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/9/2010 5:03:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אני מניח שאתה מדבר על יחס המינוף
נושא: אני מניח שאתה מדבר על יחס המינוף תאריך: 12/9/2010 5:03:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

אין לזה כלל ברור.
יש כאלה שהיחס שלהם הוא 1:1, והמון וריאציות עד 1:3 וגם יותר.

במתלים ליניאריים (שכמעט אין דבר כזה) אפשר לדבר על יחס מינוף מסויים, אבל רוב המתלים הם בעלי יחס מינוף שמשתנה לאורך המהלך - לפעמים ביחס עולה ולפעמים ביחס יורד.
במתלי ציר יחיד קל יחסית להעריך אם המתלה ליניארי (בקירוב), פרוגרסיבי או בעל יחס יורד (Falling Rate).

במתלים מורכבים, בעלי נקודת ציר וירטואלית (VPP, DW, מאסטרו וכדומה) זה אפילו יותר מורכב.
במתלים רבים ישנו וקטור אנכי לתנועת המתלה (על פי רוב לאחור בתחילת המהלך לפחות, ואחר כך בהתאם לאופי המתלה ושגעונות המהנדס.

חשוב להבין גם שהמהנדס אשר תיכנן את השלדה והמתלה עשה זאת סביב בולם מסויים, והתאים את מאפייני המתלה לבולם שהוא כיוון אליו. משום כך החלפת בולם אויר סטנדרטי בבעל נפח גדול או אויר בסליל עלולה לגרום שינוי משמעותי ומורגש מאוד בהתנהגות המתלה.
ולמרות שזה אפשרי, זהו סוג של יומרנות להגיד "למרות שדייויד וויגל תיכנן את זה כך, אני חושב שזה יפעל יותר טוב עם בולם בעל מאפיינים אחרים".
למה מי זה הדייויד וויגל הזה בכלל, ומה הוא מבין יותר טוב ממני???

יש תוכנות שיודעות לעשות חישובי התנהגות של המתלה האחורי והקדמי למתלים מסוגים שונים. היתה לי (ואבדה עם השנים) תוכנה שניתן היה להגדיר בה את מבנה המתלה - ממש לשרטט את המרכיבים השונים של השלדה והלינקים, איפיוני הבולם הקדמי והאחורי, כולל מידות מדוייקות. בעזרתה ממש ניתן היה לעקוב אחרי פעולת המתלה כל מ"מ, אם היתה לך סבלנות לזה. היה להם גם מאגר של נתוני שלדות שונות. אם יהיה לי זמן אנסה למצוא אותה, או משהו דומה.
אם יש לך שאלות לסוג מתלה ספציפי, שאל, אבל אני לא מתחייב שאדע לענות :eek:

חזרה לפורום