הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/11/2010 4:07:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן הדרי עם תוכן  לרכוב עם האמונה - 8 - חוצים את מדבר שומרון
נושא: לרכוב עם האמונה - 8 - חוצים את מדבר שומרון תאריך: 12/11/2010 4:07:00 PM
מחבר/ת: איתן הדרי

הסופר הצרפתי ז´ילבר קסברון אמר:"עם האמונה אין אנו עושים דברים גדולים, אך בלעדיה אין אנו עושים דבר.

הנה אנו ממשיכים לרכוב ולכבוש בגלגלי אופנינו חבל אחר חבל, פלח ארץ אחר פלח ארץ, ברחבי ארץ ישראל השלמה כמצווה:"קום טייל בארעא ועבד בה חזקתא לארכא ולפתיא ארום לך אתנינה" (קום והתהלך בארץ ועשה בה חזקה לארכה ולרחבה כי לך אתננה).
הפעם יצאנו לטיול מדהים שמטרתו לחצות את מדבר שומרון ממערב למזרח. הפעם אנו רוכבים עם דביר שלוקח אותנו למחוזות אלומים, למקומות עם נופים עוצרי נשימה, למקומות שרווים בהיסטוריה יהודית עמוקה. לרכוב עם דביר ולשמוע את הסבריו, זה כמו לרכוב בתוך דפי ההיסטוריה. שעה שדביר עוצר ומסביר על המקום, התקופה, אתה חש כאילו אתה חוזר אחורנית בזמן - חי את התקופה ההיא באותו הרגע. עוד לפני עלות השחר אני מגיע לעדי עד. הדבר הראשון שמכה בי עם יצאתי מהרכב – גל קור שכזה טרם חשתי. מסתכל על מד הטמפ. – 4 מעלות. השתגעו איך אפשר בכלל לדווש בקור כזה. החברה בבית הכנסת מתפללים ואני ממתין לזריחה המדהימה מעל הרי שומרון. לאחר התפילה אנו מתארגנים 10 חברה, דביר מתדרך אותנו על המסלול – ויוצאים לדרך. האמת, אין אנו יודעים מה מצפה לנו. דביר מושך קדימה בקצב חזק ואנו אחריו. חותכים את המדבר בדרכים ללא דרכים, שבילים שכלל אינם קיימים על המפה, דביר שולט בשטח כבן בית. המסלול כלל אינו קל (ככלל המסלולים בשומרון אינם קלים), הפעם דביר החליט להוציא לנו את הנשמה. עליות בשיפועים לא הגיוניים ולא מובנים, חלקם עם דרדרת קשה מאוד (איך בכלל אפשר לעלות פה?), ירידות....הס מלהזכיר, בייחוד זאת שהוליכה אותנו לעמק פצאל מהר האוכפים. ואני חשבתי לתומי, שהירידה של מעלה יאיר היא ירידה מדורדרת, מעלה יאיר זה כביש חלק לעומת מה שדביר לקח אותנו. (התחלנו בגובה 830+ מעל פני הים, סיימנו 204- מתחת לפני הים). במהלך הרכיבה ביקרנו במספר אתרים בניהם: כביש אלון, חורבת ג´בעית (חורבה עם סיפור מקראי מעניין), חורבת אל-מרג´ם, עין א-רשש, וואדי סנסינלה (שם סופר סיפורם של המורדים היהודים שברחו למדבר שומרון), הר האוכפים, עמק פצאל, הבריכה הרומית שאגרה את מי המעיינות, עיינות פצאל. בסיום הקפצה חזרה לעדי עד.
טיול מרתק, ייחודי ביותר, באזור שפשוט אינו מטויל, עם נופים שהעין לא מאמינה מה שהיא רואה.

חזרה לפורום