הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/16/2010 11:54:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  הבהרות
נושא: הבהרות תאריך: 12/16/2010 11:54:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

ראשית, אני לא מכיר אופני "14 עם הילוכים. אני מניח שאתה מתכוון ל"24, מה שגם מתאים יותר לגילאים שאתה מתאר.
צירוף אחיך למערך הוא יתרון גדול, וחוסך ממני כל מיני עצות של הכנת האופניים. אין ספק שזה לבדו יכול להפוך את הטיול למוצלח.
אני זורק כאן טיפים כלליים, ככל שעולים בראשי לאור הנסיון (המוגבל) שלי ברכיבות אופניים עם ילדים.

* לאור נסיונם המוגבל, ומכאן גם אני מקיש לגבי הנסיון שלהם בדיווש לאורך זמן, אני מתחזק בדעתי שהמרחק שתכננת גדול עליהם.
** אם אתה רוצה יום אחד - תוכל לתכנן מסלול בן 25-30 ק"מ, ועם מספר הפסקות.
** אם אתה מתעקש על טיול בן כמה ימים - לדעתי אל תעבור את ה-15ק"מ ביום.

* אחת הבעיות שלך תהיה שיעמום שלהם - אין להם עדיין את היכולת להינות מדיווש אחיד וסיזיפי, יהא הנוף מדהים בעיניך כאשר יהיה. חשוב על פעילויות ביניים שיהפכו את הדיווש למין הפסקה - יקח להם זמן להינות מהדיווש כשלעצמו.
* אין להם נסיון ברכיבת שטח = קרוב לודאי שתנוחת הישיבה שלהם מתאימה לרכיבה במושב או קיבוץ ולא בשטח. כדאי לערוך פגישת הכנה, שבה תלמד אותם נקודות בסיסיות (בלימה, תנוחה נכונה, גובה האוכף, אחיזת הכידון)
* תכנן להם לכל יום לפחות אתגר טכני אחד. עצור לפניו, הסבר, המתן באמצע לסיוע אם צריך. כמובן שמה שיאתגר אותם לא בהכרח יאתגר אותך... יש לך המון זמן, והתגברות על אתגר טכני תיזכר כחוויה טובה, וגם תשפר את הסיכוי שיבואו לפעם הבאה...
* טיול מצפון לדרום יתבטא בהמון נסיעה ברכב. ניתן לתכנן דבר כזה בצורה מוצלחת, ואולי ההתנגדות היא בתפיסה שלי, אבל הייתי ממקד טיול כזה.
* לא ציינת מתי זה הולך לקרות, אבל אם זה בחורף ממילא יש לך בעיות ספציפיות במסלולים רבים בצפון ובמרכז הארץ - בוץ, ראות, וקצת מזל עם יום שלם של גשם יכולים להפוך לך את כל הטיול. אם בחורף - הייתי מתכנן רצף של מסלולים בדרום. יש שם מבחר נאה.
* בדרום, למשל, ניתן לעשות את המסלול המעגלי של נחלי פרצים-סדום. זה לגמרי בתחום היכולת שלהם, האיזור נהדר לרכיבה בחורף, ובקיץ מומלץ לעשותו לאור ירח (ללא פנסים!!!). חוויה בלתי נשכחת. בגרסא הקצרה זה משהו כמו 15ק"מ שהם יאכלו בלי מלח.
* עוד בדרום - אבל בצד שני - יש את המסלול של בארי. כדאי לרכוב בעצמך את המסלול המלא ואת מסלול המשפחות. נראה לי שהם יעמדו במלא, בתנאי להפסקות (אוכל, מנוחה, שעשועים...). זה גם מסלול ש"יאתגר" אותם, ובהחלט ימלא כמה שעות של רכיבה.
* יותר במרכז - דרך בורמה. שביל כורכר רחב ונוח בלב ה"יער", עם סיפורי השיירות לירושליים. בקלות אפשר גם להכניס שם עניין, מורשת קרב, פיקניק וכדומה. שם בהחלט יכול לתפוס אתכם גשם בחורף, אבל בקיץ רוב הדרך מוצלת.
* בצפון - הירדן ההררי, מגשר בנות יעקוב עד קיבוץ כרכום - מסלול רחב ולא מאוד בוצי, נוח לדיווש ועם תצפית נהדרת על הירדן המתפתל למטה. בקיץ המסלול חשוף - ובחורף למרות שאין בוץ, עשוי להיות קר מאוד גם ללא גשם. מסלול קלאסי לעונות מעבר, או בקיץ ליציאה מוקדמת בבוקר (לא, 08:00 זה לא מוקדם).
* באצבע הגליל יש לך המון שבילים לבנים שחותכים את השדות. בקלות ניתן לתכנן מסלול שטוח ונוח שישלב גם רכיבה באגמון החולה. חוויה נהדרת עם המון תוכן מעצם הסביבה.
* רכיבת כביש בלבד - מקיבוץ האון ישנו שביל אופניים רצוף עד צומת צמח, ואחר כך עד קיבוץ אשדות יעקוב. מסלול קליל ונחמד, על אספלט או מדרכות כל הדרך. המון מקומות לעצירה, משחק, פיקניק וכדומה. יש חציית כבישים בדרך, וצריך להיות מאורגנים עם הילדים על משמעת בסיסית (כמו בכל המסלולים). בכיוון אחד מדובר על קצת מעל 10ק"מ, ואפשר לחזור עם אותו כביש - הגדולים שלי עשו את זה עם גלגלי עזר (הלוך-חזור, בשני ימי רכיבה).

חזרה לפורום