נושא: אכן מסכים תאריך: 1/24/2011 7:28:00 PM
מחבר/ת: אלכס זברובסקי
עקרונית זו הדרך לרוכבים מנוסים (גם ברכיבה וגם במכונאות אופניים) לבנות אופני החלום שלהם - בדיוק אך שהם רוצים אותם ולא להיות כבולים בבחירת החלקים של יצרן האופניים. אך שוב, הידע והבנה בא עם נסיון ולומוד, ממש לא מתאים למתחילים. לאומת זאת, בנייה עצמית זאת חוויה אדירה למביני עניין, תענוג של ממש לצאת לרכיבה ראשונה באופניים בהרכבתה בידיים שלך ולראות איך הם מחזירים לך את היחס שהשקעתה בהן...
זאת הדרך שלי. בניתי לעצמי Titus FTM לפני כחצי שנה, הכל במו ידי, בחירת כל החלקים משלדה על חלק אחרון- רק אישית, חודשיים של רק תהליך קבלת החלטות ורכש (כמעט הכל מחו"ל - עיסוק עם משלוחים, מיסים וכו..). אבל שוב, זה אחרי מספר חודשים של "לימוד" הנושא, שיעורי בית בקריאת ספרים טכניים של אפניים, הבנת עקרונות פעולה של חלקים הרלוואנטיים, פורומים והתיעצויות.
משלאו דווקא מחייב שעלות של הרכבה עצמית היא יקרה יותר מאופניים מחנות בהרכבה ברמה דומה או קרובה... לשלדות "בוטיק" + חלקים ברמה גבוהה, ברכישה נבונה מספיק, כאשר רוב החלקים היקרים נרכשים בחו"ל במקומות המתאימים ובמחירים מתאימים - לעיתים קרובות עלות הסופית בהרכבה עצמית היא זולה משמעותית מהחנות. הTitus שלי עלה לי בסופו של דבר לא יותר מ60% ממחיר שהייתי מלשם על אופניים שלמים מהחנות (או מיבואן) וזה עם חלקים פחוטים מאלא שנבחרו על ידי...זה בדוק ;)
|