הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/9/2011 1:47:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  XC וסינגלים וקצת על בחירה
נושא: XC וסינגלים וקצת על בחירה תאריך: 2/9/2011 1:47:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

לגבי XC וסינגלים: כל אופני XC (ואני בכוונה מכליל) יעמדו בסינגלים. סינגלים לכשעצמם לא עושים נזק לאופניים. אופי הרכיבה כן. וכוונתי: אני (95 קילו לפני ציוד)רכבתי על טרק 4500 (ז"ק) כשנתיים בהרבה סינגלים בכרמל (נחל אלון, כלח וכדומה) בלי קפיצות, אבל עם טיפוס וירידה של סלעים ומעברים מסוגים שונים. הנזק? פעם אחת הייתי צריך להחליף חישוק. זהו.
סינגל יכול להיות מעבר ברוחב חצי מטר בשדה מישורי של שיבולים, כמו שאפשר למצוא שבילים רחבים אשר יתאימו יותר לרוכבי גרביטציה מובהקים. "סינגל" אינו מגדיר את הקושי.

לגבי ההמלצה על אופניים:
נכון כי "אילו אופנים חדשות בשוק וחלה עליהם חובת ההוכחה"

ונכון שיש להם "רק" 120 מ"מ מהלך מתלים

אבל, באתר היצרן הם אינם מופיעים ב-XC אלא ב- Trail, משמע שהם בהכרח יוכלו לסבול אלמנטים האופיניים יותר לסינגלים (תחת ההסתייגות לעיל), בהתאמה לאופניים.
הנה התיאור מאתר היצרן:
A no-nonsense trail bike with just the right amount of active, independent FSR travel for everything from singletrack to bomber descents

בנוגע לחובת ההוכחה:
יצרן מוכר ומכובד לא צריך להוכיח (כמעט) כלום. למה? כי אני יכול להיות סמוך ובטוח שכאשר אני הולך לקנות ספשלייזד, ג´יאנט, טרק כמו גם את אופני הבוטיק למיניהם, האופניים יעמדו לפחות קצת מעל הגדרותיהם. אני לא הולך לקנות אופני DH ולשאול את המוכר אם אפשר לקפוץ איתם מדרכה. את זה אני סמוך ובטוח שיעשו. והחברות הללו בוחנות את האופניים היטב, במעבדות ובשטח.

מה אני לא יודע?
אם נוח לי ומתאים לי. בשביל זה צריך רכיבת מבחן.
"חובת ההוכחה" (של כל דגם של כל חברה) היא רק על התאמה אישית בין רוכב ואופניים.

חזרה לפורום