נושא: ExtraWheel וחיות אחרות... תאריך: 2/10/2011 12:23:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
EW איננו סתם דגם, אלא שם של חברה שמייצרת אותו.
http://www.extrawheel.com/ יש מספר וריאציות ליישום, כולל אפשרות להכנסת גלגל אחורי בגודל מלא "29, מה שהופך אותו לגלגל ספר במסעות ארוכים כמו זה:
http://wildworks.co.nz/csr/home.php
המסע הזה הוא אחד המטורפים ששמעתי עליהם - מסלול שבזמנו היה בלתי עביר לאופנועים, פשוט בגלל שאין תחנות תידלוק בדרך. במשך שבועות הוא לא ראה אדם, וכל פציעה קלה היתה עלולה להסתיים במוות. שווה לקרוא את סיפור המסע. הוא השתמש שם בשלדה מעניינת מאוד של SURLY, שנקראת PUGSLEY. לשלדה הזאת יש מזלג יעודי, קשיח, שרוחב הציר המתאים לו הוא כרוחב גלגל סטנדרטי אחורי. זה מאפשר לך לנסוע עם שני גלגלים זהים, על כל היתרונות שבכך (אפשרות להחליף ביניהם כדי לאזן שחיקת צמיגים, או כדי להתגבר על תקלה בפריילוף או בקסטה, למשל). היא מקבלת צמיגים עד רוחב של "4 (זו לא טעות - צמיגי "26 ברוחב של 100מ"מ!!!) המאפשרים שיוט על חולות עם משקל לא מבוטל. הנגרר שלו הותאם במיוחד לצרכיו כך שיכול גם הוא לקבל גלגל אחורי, מה שפתח עוד יותר אפשרויות מבחינת החלפת הגלגלים, ועד כדי נטישת הנגרר במקרה של כשל מוחלט באחד הגלגלים - עדיף ללא ספק על הליכה ברגל של אלפי ק"מ עד מקום הישוב הקרוב.....
אבל אחת המסקנות שלו היא, אכן, שאיזון חשוב, אם כי לא שחיקה הפריעה לו, אלא שליטה באופניים העמוסים לעייפה. הנגרר מסוגל לסחוב 30ק"ג, ואם יש לך תאומים זה אחלה פתרון - עד שהם מגיעים לגיל 4, בערך. אחרי זה הם אמורים לדווש לבד :rolleyes: דרך אגב, לגבי הנגרר עם הגלגל הקטן - קראתי פעם מבחן ארוך טווח שמשווה את האקסטרהוויל לנגרר עם גלגל קטן. המסקנה לא היתה חד משמעית לשום כיוון, אלא הראתה שיש יתרונות לכל אחד מהם. מה שבטוח - מרווח הגחון, האורך הכולל והגלגל הקטן הם מגבלה - וירידה במדרגות היא בדיוק דרך מצויינת להרשים את הצופים ולהסוות את המגבלות - קשה לי לתאר נגרר כלשהו שאי אפשר לרדת איתו מדרגות... היתרונות שלו הם משטח העמסה אחד רצוף, מרכז כובד נמוך ונוחות באיזון המטען. גודל שונה של גלגל הוא מגרעת, במיוחד כשזוכרים שנגררים כאלה מיועדים על פי רוב לרכיבות ארוכות שבהן נדרש הרוכב לשאת את כל הציוד והחלפים - צריך פנימיות ייחודיות לנגרר, ובמסעות ארוכים גם צמיגים ייעודיים בעתודה.
לעניין הנגרר שלי - ראשית, הנגרר שקניתי היה גמור, והיה הכרח לשפץ אותו באיזושהי דרך. את החדש בניתי גדול בהרבה - המקורי יכול היה להוביל שני זאטוטים היושבים זה בצד זה בכיוונים מנוגדים - החדש מאפשר להם לשבת בצותא עם הפנים קדימה, בנוסף למשטח העמסה לא מבוטל מאחור. למגורים במושב יש כל מיני מגרעות, אבל כששטח החצר שלך הוא מעל דונם וחצי, יש מספיק מקום לאיחסון, והנגרר המגושם שלי לא ממש מורגש. חוסר היכולת לקפל מציק לפעמים כשרוצים להשתמש בו מחוץ למושב - בגלל זה אני שוקל עכשו חלופות מתקפלות - נגרר בעל גלגל גדול יחיד בהחלט עומד על הפרק, אבל ללא ספק אצטרך לפתור את בעית האיזון. דוקא עבור ילדים בשטח הגלגל הגדול הוא יתרון ביכולת הגיהוץ שלו. מסגרת אלומיניום בהחלט יכולה להיות שיפור - שלי בנוי בחוזק מוגזם, ומשקלו בהתאם. יכולתי לבנות קל יותר גם מעץ, אבל כאמור, זה לא היה שיקול.
בתמונה הקטן בן שנתיים וחצי, הגדולה בת ארבע וחצי - פחות משנה אחרי התמונה הזאת שניהם רוכבים ללא גלגלי עזר, אבל עד היום הם נהנים לנסוע בעגלה, ושהחמור יתאמץ...
|