נושא: קליפלס תאריך: 2/11/2011 5:54:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
ראשית, צריך להבדיל בין פדל עם מסגרת לפדל בלי מסגרת. לדעתי ההעדפה בין שניהם צריכה להיות בהתאם לנעליים שתבחר - ישנן נעליים מאוד קשות, שמועדפות על מתחרים עקב העברת אנרגיה יעילה יותר. נעל כזאת תומכת היטב את כף הרגל, ולכן אין הבדל בין שימוש בפדל עם מסגרת או בלי מסגרת. המסגרת במצב כזה לא רלבנטית במקרה הטוב, או אפילו מפריעה במקרה הפחות טוב. ישנן נעליים "רכות" - אני כותב במרכאות משום שעדיין הסוליה קשה ביחס לנעלי הרים, אבל ישנה גמישות בנעל. במקרים כאלה התמיכה בכף הרגל איננה מושלמת, ולאורך זמן - אפילו ברכיבת גרביטציה - כף הרגל מתעייפת. נעליים כאלה כדאי מאוד לשדך לפדל בעל מסגרת.
אני מרבה לטייל עם האופניים, ובחלק מהמסלולים נדרשת הליכה (נראה לי ששברתי שיאים בקילומטרז´ הליכה עם אופניים על הכתף), כך שהעדפתי נעליים רכות, שמאפשרות הליכה בשטח ברמה סבירה מאוד. בתחילת דרכי (מעל שנתיים) היה לי זוג M520 (הם עדיין אצלי, ועובדים קשה). רק במצבים קיצוניים הרגשתי את המגרעת שבפדלים ללא מסגרת - דוקא בירידות ארוכות יותר מאשר בפידול מתמשך. לפני כשנה קניתי 424. אכן, נוח יותר לאורך זמן, ולא הרגשתי בהבדל בזמן ההתחברות. אבל בגלל רכיבה באיזורים סלעיים (רמת הגולן), מכה רצינית באחד הפדלים גרמה לכלוב לקפוץ ממקומו, ולמרות שהחזרתי אותו והוא יושב טוב במקומו, רואים שהוא לא חדש... בכל מקרה, הוא עושה היטב את עבודתו, מסתובב טוב ותומך את כף הרגל.
נראה לי שבקניה הבאה אולי אעדיף את הM647, בגלל הכלוב המאסיבי יותר - אם כי לא בטוח שהיה שורד את אותה מכה שהפדל שלי קיבל...
מבחינת קפיצות אף אחד משלושתם לא יגביל אותך - כאמור, הM520 אצלי כבר כחמש שנים, ועשה מסלולים אגרסיביים מאוד כמו מנרה, מעלה יאיר וכדומה. למעשה היום אני לא מעיז לקפוץ לא מחובר...
סופשבוע שמח
|