הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/15/2011 11:13:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן הדרי עם תוכן  ממעלה מכמש לאלמוג דרך נחל מכוך
נושא: ממעלה מכמש לאלמוג דרך נחל מכוך תאריך: 2/15/2011 11:13:00 PM
מחבר/ת: איתן הדרי

לאחר בדיקת כמה מסלולים ממעלה מכמש לאלמוג, נבנה מסלול קצת שונה עם כמה תוספות. המחשבה שלי היית שאם אני כבר באזור אז לא כדאי לוותר על נחל מכוך. שחר יום שני אנו נפגשים בכניסה למצפה דני. מצפה דני שהוא למעשה שכונה של היישוב מעלה מכמש, מתארגנים ויוצאים לדרך. מושכים צפונה על גב ההר שבדרך עוברים ליד מאהלי בדואים. נעים על גב ההר עד בואנו למצוק שמעל נחל מכוך (אנו בחלק המערבי של נחל מכוך- החלק המזרחי אינו נגיש נמצא בתוך שטחה של הרשות - שטח A. כמי שראה את שני החלקים של הנחל גם המערבי וגם המזרחי, אני יכול רק להעיד שהחלק המזרחי - זה שבתחום הרשות - הרבה יותר עמוק, קניוני יותר, עם שיפועים חדים הרבה יותר המחלק המערבי). אנו "רוכבים"....יותר נכון הולכים די הרבה ברגל וסוחבים איתנו את האופנים על צלע ההר שרק מידי פעם הדרך מאפשרת לנו לרכוב בה. מפלסים דרך (יותר נכון בונים דרך), אבל הנוף העוצר הנשימה של נחל מכוך, הוואדי העמוק של שנפרש מול ענינו, פשוט משאיר אותנו פעורי פה ומשכיח את ההליכה ברגל בין הסלעים. מגיעים למפל הקטן מתרשמים וממשיכים הלאה למפל הגדול. פה כבר הדרך יותר רכיבה אבל...הדובדבן של הנחל הינו המפל הגדול (כ- 40 מטר גובהו). אנו המומים מהמראה שנגלה לנו. ממשיכים בדרך ללא דרך. בנקודה מסוימת היינו צרכים לחתוך דרומה לשטח, אבל...הכל חסום, מתאמנים השטח באש חיה. ממשכים הלאה בדרך מחפשים ובונים דרך חדשה שלוקחת אותנו ולוואדי קלט. אנו בוואדי קלט על הגדה הצפונית. הולכים/רוכבים לאורך אמת המים עד בואנו לצלב שממנו נשקף המנזר בשיא הדרו. יורדים ב"מדרגות" או יותר נכון מה שהיה פעם מדרגות עד למנזר. מתלבשים בהתאם ונכנסים פנימה לסיור בתוך המנזר (חובה לסייר במנזר לכל מי שמגיע לאזור). לאחר מכן אנו מטפסים טיפוס עבה מאוד, תלול מאוד, עד לראש ההר. משם חודרים לשטח, אנו רוכבים בדרך שמזכירה לי במקצת את מצוק העתקים (עולים יורדים). השעה מאוחרת ואנו מושכים קדימה ומתחברים לכביש הראשי. ירידה קצרה ואנו ברכבים בתחנת הדלק באלמוג. אורזים את האופניים והציוד וחוזרים לרכבים.

למעוניינים לצפות בשאר התמונות זה הלינק
http://www.groopy.co.il/galleryinfo.aspx?gaid=22131

חזרה לפורום