הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/6/2011 10:11:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אלכס זברובסקי עם תוכן  תודה
נושא: תודה תאריך: 3/6/2011 10:11:00 PM
מחבר/ת: אלכס זברובסקי

על הדעה.
אני רוכב היום משהו שאולי יוגדר כXC אגרסיבי או אולי AM קל.
80% מהזמן רוכב בחורשים, עדיין באיזור של סינגלים לא קשים במיוחד - משהו ברמה קלה/בינוני (למקראת שחורשים רמה קלה זה אולי AM קל במקומות אחרים).
איי לא בעניין של זמן אוויר, בתקווה ללמוד גם כיוון זה (בקטנה בהתחלה) עם הזמן.
אני מודע ש150 באים עם ציר 15, אופניים שלי היום מצויידים בTALAS 140 עם ציר 15 וזה בפני עצמו שיפור מהותי יחסית לז"ק שלי לשעבר עם 9mm. אני מבין שציר 20mm ככל הנראה אפילו יותר קשיח, אך תוהה עד כמה זה משמעותי באמת ברכיבה AM קלה/בינונית (יחסית ל15) ?
ה150mm Float הוא עם tapered steerer.

ככלל אני רגיל להוריד ל120 או 100 לקראת עליות ממושכות/טכניות, אך לאחרונה ניסיתי לא לגעת במזלג ולהשאר על 140 קבועה ללא תלות בתווי שטח וגם התגברתי על עליות רגילות שלי (לא בטוח עד כמה יותר צברתי עייפות). זה נתן לי רמז שיכול להיות בגאומתריה של שלדת 6" לא תהיה בעיה מיוחדת בעליות עם 150mmללא צורל בהקטנת מהלך. לאומת זאת, בחלק מביקורות באתרים הידועים אנשים התלוננו על front wondering בעליות עם מזלג 160", לא משהו רציני אל עדיין קצת מורגש. והיו כאלא שרוכבים עם Float 160 עם מהלך מוקטן ל150 בכוונה.

לכן התכוונתי להתחיל עם 150 קבועה וצמיג רחב יותר מקדימה, ואז ניראה...

לגבי צמיגים - על אופני שבילים של 140 שלי היום אני רגיל ל2.1, לאניסיתי עדיין משהו יותר רחב אך מניח זה יתן הרגשה של אולי רכות נוספת לאף של האופניים + יציבות בשטח מסולע, אולי על חשבון של קלות גיגלול (פחות חשוב לגבי)...

חזרה לפורום