נושא: מאיפה הבטחון העצמי לדבר כל כך הרבה שטויות תאריך: 3/19/2011 9:38:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
בלי שום ביסוס?
הבאתי קישור לפסי הגגון המותקנים אצלי. נכנסת לקישור? ראית פעם פס כזה מורכב? נגעת בכזה בכלל? מאיפה המצאת את השטות של "שורט את השלדה"? יש לי לא מעט שריטות על השלדה, אף לא אחת מהן מפסי העיגון.
"ללא אפשרות לנעילה" - היד קלה על המקלדת, ותחת הסמכות שניכסת לעצמך "מתקין כבר שנים" אתה מפזר הכרזות לא בדוקות. אתה מוזמן לראות את הנעילה על הפסים האלה גם אצלי.
"לא בטיחותי מספיק" - אתה מהנדס בטיחות? מהנדס בכלל? זה שסגרת יותר ברגים ממני הופך אותך לסמכות בציוד שמעולם לא נגעת בו? הבאנשי שלי שהוזכרו כבר בשירשור הזה הם עומס יתר לא רק על הפסים שלי, אלא גם על רוב הפסים של טולה, ולמעשה כמעט כל הפסים הקיימים. ישנם רק דגמים מעטים שמיועדים רשמית לאופניים במשקל מעל 20ק"ג. ואף על פי כן הפסים שלי עודם במצב מצויין, הפלסטיקים שבאים במגע עם השלדה, והגומיות שמרפדות אותם - עדיין במקומם, והאופניים יציבים על הפס כפי שהיו בפעם הראשונה שהוטענו בו. אחרי ארבע שנים של שימוש כל הרצועות ניקנו מחדש, הפס שמחזיק את הצ´אפאראל (ורק הוא) קצת עקום, והגומיות שלו מתחילות להראות סימני שחיקה. שאר הפסים במצב מצויין.
הגגון, דרך אגב, למרות שחווה העמסות מעל למה שהומלץ על ידי היצרן, ישר כמו שהיה ביום שקניתי אותו. אני מנסה לתאר לעצמי מה יכול לגרום לו להתעוות כמו שאתה מתאר - והאם עומס כזה לא יגרום לעיוות גם בגגונים היוקרתיים שלך.
אז כפי שכבר ציינתי, אני לא מתעלם ולא מזלזל באיכות של ההציוד היקר יותר, ויודע היטב - מתוך שימוש שעשיתי לא פעם ולא פעמיים בכאלה - להעריך את היתרונות שלהם, אבל ממש כמו שאף אחד לא מעלה בדעתו להגיד שאופניים שעולים רבע מהדרק שלך הם לא בטיחותיים מספיק, אולי כדאי שלפחות תבדוק את העובדות לפני שאתה מפזר הכרזות. קצת צניעות לא תזיק.
|