נושא: חוות דעת לפני קנייה תאריך: 4/3/2011 9:24:00 AM
מחבר/ת: עמיר פלד
עזרא שלום,
אתה הולך להוציא סכום נכבד של כ-10000 ש"ח על שידרוג.
על מנת לדעתי לקבל חוות דעת מושכלת מומלץ לכתוב את סגנון הרכיבה שלך(XC, AM וכדומה)
האם אתה מתכוון לקפוץ עם האופנים ובאיזה גבהים.
וכמו כן כדי לדעתי להעמיד מספר זוגות אופנים למבחן על מנת שיהיה קל להשוות את
הפלוסים והמינוסים של כל אחד.
אם אתה נעול על מרידה ורוצה רק חוות דעת אני אביע את דעתי בנושא:
1. בנוגע לשילדה(לא ניסיתי אישית לן לא אוכל לחוות דעה) בעיני השילדה היא הדבר החשוב ביותר ומאוד מומלץ להשוות לדוגמא לסטמפג´מפר שמבחינת עלות ואורך מהלך שווים למרידה.
2. מזלג מעולה של פוקס אורך 140 מ"מ צריך לתת את הדעת על כך שהוא יכול "לשוטט" בעליות והשאלה אם זה מפריע לך. ציר 15 מוסיף מאוד לקשיחות נקודת זכות למרידה יחסית לטרק FUEL EX או לסטמפי.אני רוכב עם מזלג דומה 120 מ"מ RLC אבל 9 מ"מ והוא מעולה לדעתי.
3. בולם אחורי אם זה FOX RP23 זהו בולם מעולה (שוב נקודת זכות למרידה יחסית לכל הRP2 וה-TRAID וכל מיני בולמים אחרים). ואת זה אני אומר מניסיון אני רוכב עם בולם כזה ורכבתי עם כמה וכמה אחרים יש הבדל משמעותי לדעתי.
4. גלגלים: נאבות של XT טובות מאוד(אני מעדיף מיסבים סגורים) וחישוקים של מרידה (קשה לחוות דעה לא ניסיתי).
5. בלמים: ברמת DEORE כאן חסכו וחבל אפשר להגיד שיעשו את העבודה אבל לדעתי שווה לשדרג במעמד הקנייה לרמה של XT אוAVID ELIXIAR 5 או מגורה וכדומה לדעתי מדובר בחלק חשוב באופנים. הייתי משדרג את הברקסים על חשבון מערכת ההילוכים. עדיף ברקסים טובים ומערכת הילוכים ברמת SLX או DEORE לדעתי האישית.
6. קראנק XT - מעולה גם מניסיון אני רוכב עם כזה.
7. מערכת הילוכים : FULL XT 30 הילוכים - מערכת מעולה מדוייקת ואמינה מניסיון.
8. צמיגים שוולבה NOBBY NIC - צמיגים אוחזים וקלים רכבתי איתם ואני אוהב אותם, המינוס שלהם שנופלות להם קוביות יחסית מהר.
לסיכום אני מפרגן למרידה על האיבזור בהחלט חבילה משובחת (חוץ מהברקסים) במחיר תחרותי.
השאלה הגדולה והחשובה לדעתי היא איכות ונוחות השילדה.
אל תלך שבי אחרי איבזור מעולה אם השילדה לא נוחה לך או שאתה מעדיף שילדה אחרת.
עדיף לדעתי שילדה מעולה עם איבזור פשוט יותר על שילדה לא משהו עם איבזור משובח(אני לא רומז שהשלדה של מרידה לא טובה).
בהצלחה בתקווה שעזרתי
עמיר פלד
|