הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/30/2011 11:36:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אלכס זברובסקי עם תוכן  צמיגים
נושא: צמיגים תאריך: 4/30/2011 11:36:00 PM
מחבר/ת: אלכס זברובסקי

אני רוכב בערך באותם המקומות שאתה מתאר לרוב - חורשים ולרוב טכני (אך לא קופץ...עדיין...). אני רק על tubeless לכן אדבר על בחירה מתוך UST Tubeless.
אז הבחירה שלי היא: Maxxis Advantage קידמי וCrossMark אחורי, נכון להיום שניהם 2.1.
כיוון אני חוטה יותר לכיוון צד יותר אגרסיבי לאחרונה, שוקל להמשיך לכיוון הרחבת רוחב - לעבור למשהו כמו 2.35 - 2.4 קידמי ו2.2 אחורי. הקידמי אשאיר Advantage (יש להם גירסה של 2.4 שהיא Advantage FR) ואחורי אולי אחליף לLarsen TT בגירסה של 2.2 - 2.3.
על סמך ניסיוני, Advantage מעולים לקרקע ישראלי קשה, סלעית, דרדרת וכו...ועובד טוב מאוד גם בתנאים רטובים (לא נסתם מהר ועדיין מעניק אחיזה).
בתור קידמי אופצייה נוספת שהייתי מנסה היא Minion DHF של 2.4.

CrossMark כאחורי גם מענק תכונות מאוד חיוביות לרחיבה בתנאים היבשים, אך מנסיוני כאשר רטוב וקצת בוצי - מהר מאוד נסתם עם הבוץ ומאבד אחיזה. החלקתי איתו מאוד בקלות כמה פעמים בחורשים מהסלעים בתחלית עונת הגשמים. בנוסף, לא ראיתי אותו זמין ברוחב יותר רחב מ2.1.
Larsen TT ישנו ברוחב של 2.2 - 2.3 והצורה שלו ניראת לי יותר אופטימית מבחינת שחרור בוץ בין קוביות.

לדעתי, יתרון של CrossMark מול Larsen - גילגול יותר קל על קרקע הדוקה, לכן למשל לסיגנון של XC עד XC אגרסיבי הייתי בוחר בו.
לאומת זאת, לסיגנון שמאפשר פחות תשומת לב לקלות גיגלול אך יותר על אחיזה בקרקע לא יציבה (סלעית כדוגמא) וגם אפשרות התמודדות בנתאים רטובים באותם המקומות - הייתי מעדיף משהו אחר, אולי Larsen.

חזרה לפורום