הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/4/2011 9:33:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  עצות...
נושא: עצות... תאריך: 5/4/2011 9:33:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

ראשית, הכיוון שאתה מדבר עליו הוא פרירייד (FREERIDE).
אופניים חדשים שיתאימו לזה יעלו יותר - אופני FR ברמת כניסה יעלו לפחות 4000ש"ח (האופניים לבדם!!)
אם תרצה שאותו זוג אופניים ישמש אותך גם לטיולים, ישנם אופניים שמסוגלים, לדוגמא:

* מונגוס בלאק-דיאמונד - אופנים בעלי מתלה מוצלח מאוד, מספיק חזקים למה שתרצה, והמתלה מאפשר גם דיווש. מידה L תהיה גבולית עבורך לדיווש, אבל נפלאה לפרירייד. אין כאלה חדשים - וביד"ש
* הארו סדרה X - חזקים, מתלה ציר יחיד יעיל, מסוגלים לפרירייד במלוא מובן המילה, אבל מאפשרים גם דיווש. יש להם נטיה להיות ארוכים יותר - יתכן שמידה M תתאים לך יותר לפרירייד, אבל לדיווש - כנראה L. אלה הם אופניים זולים יחסית - אולי הזולים ביותר שמתאימים לפרירייד.

ציוד הכרחי - קסדה מלאה (אל תתפשר על חצי קסדה כשאתה הולך לקחת סיכונים) ומיגון.
כפפות מלאות, מגיני ברך-שוק ומגיני מרפק-אמה הם מינימום. במקומך הייתי גם שוקל קניית מיגון לגוף - "חליפת לחץ" היא נהדרת, וצביצב יכול להיות מצויין.
כל אלה ביחד יעלו 1000ש"ח ומעלה.

אתה צריך אופני פרירייד. אופני AM אגרסיביים יעשו את העבודה, אבל אם אדרנלין הוא המטרה, אז אל תתפשר.

אני מסכים איתך שאין לך שום סיבה להתחיל מאופני XC ברמה כלשהי. אתה מחפש את הזמן באויר ואת המהירות, ואופניים כאלה רק יתסכלו אותך.
אני גם לא מסכים עם כל אלה שמפרטים לך ציוד טיולים (תיק מים, למשל) - זה לא ציוד הכרחי עבורך, אלא אם כן טיולים נמצאים בתפריט מלכתחילה...
עוד עצה - תתחבר לרוכבים בסגנון שלך. רכיבה עם רוכבים מנוסים היא הדרך היעילה ביותר להכיר מסלולים מתאימים, וללמוד - גם מהתבוננות באחרים, וגם מעצותיהם.
כדאי להתקדם לאט, למרות שאגת האדרנלין באוזניים. זה ספורט כיפי בטירוף - ויכול להיות מסוכן (יש לי חברים שעברו לרכב XC כי הגוף לא עומד בכל הפציעות :dead: ).
ועוד עצה - אל תהסס לשאול, וכמה שיותר. יש כאן כמה רוכבים מנוסים :suss: ואומרים שלא הביישן למד. כמו כן, עדיף שתגלוש בפורום AllMountain כאן באתר. זה הפורום המיועד לאנשים כמוך ;)

נשמח לראות תמונות שלך באויר,
ושיהיה בהצלחה

חזרה לפורום