נושא: אופניים לרוכב כבד תאריך: 7/8/2011 1:23:00 AM
מחבר/ת: ולאד אזארכין
קראתי את כל השרשורים מהשנה האחורונה ולא מצאתי תשובות. אז החלטתי לשאול. כיום רוכב על ז״ק, ורוצה לעבור לש״מ. בסגנונן הוא בעיקר XC/trail טכני אך לא אגרסיבי מדי. בקיצור, כמו 80% מרוכבים יחסית מתחילים. :) אבל אני יחסית גדול - גובה 183 עם משקל מעל 90. נראה שכיום סטאמפי נותנים את היחס עלות/תועלת הכי טובים בשוק. לקחתי אותם למבחן ואני לא יכול להגיד שמאוד התלהבתי, אבל יכול להיות שצריך להתרגל - זו הייתה נסיעתי הראשונה על ש״מ. הרגשתי שהאופניים טיפה מצועצעים ושבריריים, למרות שהם גיהצו נהדר כל סלע וכל מכשול בבן שמן. חוץ מזה, שמעתי שהמיסבים של המתלה שלהם נותים להישחק די מהר, במיוחד תחת משקל כבד, ולא בא לי להלחיף מיסבים כל שנה. אגב, לקחתי את האנדורו של חבר לכמה קילומטרים של רכיבה, ובקטעים טכניים החיוך פשוט לא ירד לי מהפנים, אך בכיתי בעליות ובמישור - הם לא אוהבים להתגלגל. אז השאלה היא, אילו אופני שבילים, למיטב ידיעתכם לא נוטים להיהרס תחת משקל כבד? בעקבות מה שקראתי כאן אני פוזל לכיוון giant x2, trek ex8 ו-Marin 5.7 (שלא הצלחתי להבין אם מיוצרים עוד). אני כמובן אקח אותם לבדיקה, אבל חשוב לי עניין האמינות שאת זה קשה לבחון גם מנסיעה של יומיים. אגב, לא ראיתי בפורום אף אזכור לגבי קנונדייל. ה rz120 או 140 נראים נהדר על הנייר. תודה מראש, ולאד
|