נושא: תרשה לי לבלבל אותך עוד קצת... תאריך: 8/3/2011 5:14:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
כתבת שאתה רוצה להתפתח לכיוון הרכיבה האגרסיבית. צודק עמיר באמרו שאפשר לעשות כמעט הכל עם 120מ"מ. הוא התייחס לעמידות הרכיבים בצורה נכונה, אם כי לדעתי קפיצות מגובה מטר, במיוחד לרוכב מתחיל (בתחום) שיעשה כנראה טעויות, לא יעשו טוב למרבית אופני ה120מ"מ.
אבל יש עוד נקודה, שולאד נגע בה קלות, ואני רוצה להדגיש. עם אופני FR תפתח לעצמך בטחון עצמי הרבה יותר מהר מאשר עם אופני טרייל. זה לא רק המשקל והידיעה התיאורטית לגבי עמידות האופניים והרכיבים - הגיאומטריה נוחה יותר לשליטה באופניים במהירויות, קשיחות השלדה והרכיבים, גם אם אינך מודע לה, קיימת ומשפיעה. רוכבים אגרסיביים רבים טוענים שאפשר לעשות הכל - כולל קפיצות גבוהות בהרבה ממטר - גם עם אופני טרייל. מה שרובם לא אומרים זה שהם עצמם עברו את ההתפתחות לכיוון האגרסיבי עם אופני FR, ורק אחרי שהגיעו לרמה מסויימת, "ירדו" לאופניים עם מהלך 120 או אפילו 100, שאיתם הם עושים רכיבות "רגועות" יותר, אבל כמובן שהשליטה והטכניקה נשארות - מה שמאפשר להם לקפוץ פה ושם קפיצה מזדמנת, או לדהור במהירויות גבוהות יותר ממישהו שלא עבר את אותה דרך.
לסיכום - אחרי שקראתי את כל השירשור, הייתי ממליץ לך דוקא ללכת על אופני AM אגרסיביים, שיקלו עליך בהתפתחות הרצויה לך, ויקשו עליך במקום שבו לא איכפת לך שיהיה קשה יותר... אני יכול לספר לך מנסיוני שגם רכיבות ארוכות עם עליות ארוכות (אני גר ורוכב ברמת הגולן, אבל לא רק...) אפשר לעשות עם אופני FR במשקל 24 ק"ג. כל עוד אתה לא משתתף במדידת זמנים, זה לא נורא. אני אפילו זוכר רכיבות מסויימות שבהן הגעתי ראשון לראש ההר... היום יש לי שני זוגות - "המפלצת" עם שלדה קשיחה וכבדה מאוד, בולם טריפל כבד ומפנק, גלגלים כבדים וקשיחים מאוד, בולמי קפיץ וצמיגי "2.5. כידון רחב עם רייז גבוה, סטם קצר ומיקום האוכף מקלים על טיסה בירידות, ושליטה בזמן אויר. אין ספק שבזכותה התחלתי בכלל לנתק גלגלים מהקרקע... מולה יש זוג אופניים "עדינים" וקלים עם מהלך 140מ"מ, בולמי אויר, גלגלים קלים וצמיגי "2.1, שאני שוקל להחליף בצמיגים קלים וצרים עוד יותר, ואולי אפילו סמי-סליקים. כידון קצר מאוד, סטם ארוך ותנוחת רכיבה שמזכירה את זו של אופני כביש משלימים אופניים שנועדו בעיקר לדיווש - אבל יאפשרו גם קפיצה מזדמנת. סביר להניח שאם זו היתה היחידה שלי, לא הייתי מתחיל כלל לקפוץ...
מקווה שעזרתי :suss: בהצלחה
|