נושא: צמיגים... תאריך: 8/26/2011 10:06:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
מושגים כלליים: ההבדל בין צמיג "קשיח" לבין צמיג "מתקפל" הוא בשפתי הצמיג (Bead). עד לפני שנים אחדות היה מקובל שימוש בתיל מתכת. שפת צמיג כזאת היא קשיחה יותר, ואם מכופפים אותה, היא נשארת מכופפת... בשנים האחרונות יש יותר ויותר צמיגים עם סיבי קוולאר בתוך שפתי הצמיג. משקל הקוולאר נמוך יותר, עלותו גבוהה יותר - ואפשר לקפלו ללא נזק משמעותי.
אבל צריך להבין שמבנה דפנות הצמיג, מבנה הקוביות, אופי החומר שממנו בנוי הצמיג וכדומה אינם נגזרים ישירות משפתי הצמיג. ישנם צמיגים קלים יחסית עם ביד פלדה, וצמיגים כבדים יחסית עם ביד קוולאר.
ישנם דגמי צמיגים מסויימים שבהם יש הבדל בעובי דופן הצמיג. יצרנים מסויימים משיגים את ההבדל הזה על ידי שימוש בסריג כפול (2PLY), ויצרנים אחרים משיגים את אותה תוצאה בעזרת שימוש בסריג עבה יותר. אם אתה משווה שני צמיגים של אותו יצרן, והוא משתמש בסימון 1PLY או 2PLY, ההשואה הגיונית, אחרת צריך להבין את השיטות השונות.
טווח המחירים של צמיגים באיכות טובה ומעלה לרכיבת שטח נע בין כ120ש"ח לזולים ביותר, ועד מעל 300ש"ח ליקרים.
מה עדיף לך? אם ההבדל במחירים איננו משמעותי, תוכל להעדיף צמיגים "מתקפלים". הם קלים מעט יותר, ואם תבחר בגרסא חזקה המתאימה לשימושיך, לא יהיה הבדל בעמידות. עליך להחליט אם אתה מעדיף צמיג המתגלגל בחופשיות או אחיזת קרקע טובה. אני מבין שאתה רוצה צמיג עמיד, אבל השאלה עד כמה עמיד - זה תלוי במשקלך, בסגנון הרכיבה שלך, ברוחב החישוקים וכו´. בהכללה ניתן לומר שצמיג עמיד יותר יהיה קל יותר. אם אתה מעדיף לחץ אויר נמוך, תצטרך צמיג בעל דופן עמידה יותר.
הצמיג האחורי עומד בלחצים גדולים יותר - הוא נושא כשני שלישים ממשקל הרוכב, ו"חוטף" חזק יותר בגינות סלעים ובעליות מדרגה, במיוחד ככל שהטכניקה פחות מלוטשת. יתכן שתעדיף מאחור צמיג ממש עמיד. במשך כמה שנים אהבתי את הווירוולף של WTB כאחורי לAM. אני נוהג להפוך אותו כשהוא מאחור - אבל לא כולם מסכימים איתי. כרגע אני לא עם כזה, אבל הדגם החדש שלו מעניין מאוד, ויתכן שאשוב אליו כשהנוכחי יחזיר את נשמתו לבורא.
כרגע אני עם מוטורפטור מאחור - גם זה דגם שאני מכיר היטב. מתגלגל מצויין, נשחק בקצב סביר, קל משקל ועמיד. הוא מחייב יתר תשומת לב ללחץ אויר מתאים (אני והאופניים ביחד שוקלים מעל 110ק"ג), אבל עומד בכבוד ברכיבה אגרסיבית, גם בקרקעות קשות ומסולעות.
שבת שלום
|