נושא: שאלה גדולה - עם תשובה לא פשוטה... תאריך: 9/6/2011 7:23:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
בגדול, הייתי ממליץ לך על M. אבל ישנם יצרנים שאצלם אני רוכב בכיף על S (אני 178)...
המידות באינטשים אפילו יותר בעייתיות - המידה הזאת מבטאת את אורך צינור הכסא, אבל בעוד שזה נכון למדי באופני כביש, באופני הרים יש מגוון עצום, וקשה מאוד להסתמך על המידה הזאת לבדה - במקרים רבים היא אפילו לא רלבנטית... שוב, בגדול, סביר להניח שאתה בסביבות "16-"18, אבל גם זה כלל אצבע, וההבדלים יכולים להיות גדולים.
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא פשוט לרכב על כל זוג שמוצע לך, ולנסות לחוש את אורך הקוקפיט (המרחק בין האוכף לבין הכידון). כמובן שאם הברכיים נתקלות בכידון זה רע, אבל יש מצבי ביניים שיהיו לא נוחים בשטח. כך גם לגבי מרחק גדול מדי - נוח לדיווש עד גבול מסויים, אבל פחות נוח לשליטה ולקפיצות. שים לב לגובה הצינור העליון - עליך להיות מסוגל לעמוד על הקרקע בשתי רגליך, בלי לסכן את עתיד המשפחה... כמו כן, שים לב שניתן להעלות את האוכף לגובה נוח לדיווש. ישנם מוטות אוכף ארוכים מאוד, אבל אם המוט שבאופניים המוצעים לך קצר מדי (יש עליו סימון, ואתה ממש לא רוצה לעבור את הסימון הזה), זו הוצאה נוספת.
דרך אגב, "26 מתייחס לקוטר הגלגל. אופניים שזו מידת צינור האוכף שלהם הם אופניים ענקיים, ואם תראה כאלה, כנראה שניבנו במיוחד עבור מישהו גבוה במיוחד - הרבה מעל שני מטרים...
אל תהסס לשאול עוד, אם תרצה. בהצלחה
|