נושא: ל Y Y תאריך: 9/8/2011 8:19:00 AM
מחבר/ת: בני אבידר
אני התחלתי כמוך, ואני חושב שזה נכון. לפני שנתיים וחצי הקצבתי 1000 ש"ח לאופני שטח עם שיכוך אחורי, סרבתי לעלות על זנב קשיח. ובאותה נשימה, סרבתי לקנות אופנים שמוכרים בסופרמרקט במבצע 699 ש"ח. חתיכת ברזל.
בקיצור, היה ברור לי שאני קונה אופניים "בתשלומים", קונה ב 1000, ותוך כדי יחליף צמיג ורפידות בלם, בולם אחורי וכו´, בדיוק כמו שכתב לך עמיר, "כמו אוטו ישן".
הסיבה שנתנה לגיטמציה "לשיטה" זו, היא שרציתי לדעת האם אני באמת ירכב על האופניים, או שהם יעמדו בבית.
רכבתי עליהם בשטח כשנתיים, הם לימדו אותי מהם המיגבלות שלי, כיצד רוכבים, מה חשוב לי באופניים, היכן נקודות התורפה שלי, קראתי המון חומר טכני כיצד לכוון את האופניים, הגעתי למצב בו ברור לי שאופניים מגבילות אותי. ואז רכשתי משומשות נוספות, אך התקציב גדל ל 6000 ש"ח.
אני מאמין "בשיטה" זו.
ציינת שאתה אוהב "בולמים רכים", יש לזה "מחיר", אתה תבזבז הרבה אנרגיה ברכיבה. אבל את זה תלמד תוך כדי רכיבה. דבר נוסף, בהנחה שהבולמים תקינים, יש דרך לשנות את דרגת השיכוך בבולם, כך שלהגיד שבאופניים שבדקת הבולם קשה ולכן הם לא טובות לך, לא רלוונטי.
כיוון אופניים הוא עולם ומלאו, למדתי את זה תוך כדי רכיבה וקריאת חומר טכני רב. בחר אופניים שמרגישות לך נוח, לך על מידת אופניים M (כתבת 1.70 מטר), תרכב ותהנה, הסיכון שאתה לוקח מאוד קטן. "תלמד" את הנושא ותחליף בעתיד. בברנז´ה קוראים לזה "שדרוג" ולאט לאט הופך להיות "מרוץ החימוש"!
|