נושא: הי אלכס תאריך: 10/24/2011 9:50:00 AM
מחבר/ת: שלמה גרטמן
אם אתה צריך להחליף גם גלגלים לדעתי אין מצב שתצליח באמת לשדרג ב 2000 ש"ח. מעצורי דיסק בסיסיים יעלו כ 500 ש"ח ועם הם יהיו עם רוטורים אז הרווחת בגדול. מעבר לכך גלגלים יעלו גם לקראת 1000 ש"ח מה שאומר שישאר לך לבולם הקידמי 500 ש"ח שזה כלום.
ועכשיו לעיצות 1. בבדיקת גלגל יד שניה צריך לבדןק טוב מאד שאין סדקים קטנטנים מסביב לחורים של הניפלים (הברגים של השפיצים) צריך לבדוק שמתח השפיצים בכל צד בגלגל אחיד. צריך לבדוק שהציר מסתובב חלק בלי תחושה של חול ואין חופש בציר. ואחרי כל זה זה עדיין הימור כי יכול להיות שהגלגל כבר גמור ורק איזנו אותו למכירה. 2.ההבדלים העיקריים בין בולמי קפיץ לבולמי אוויר הוא במשקל ובתגובה. בולמי קפיץ כבדים יותר ולינאריים בתגובה וכיום משתמשים בהם בעיקר ברכיבה אגרסיבית מאד ובולמי כניסה (זול יותר לייצר בולם קפיץ) בולמי אוויר הם קלי משקל עם התנהגות פרוגרסיבית וקל יותר להתאים אותם למשקל הרוכב (צריך משאבת בולם). הרוב הגדול של האופניים היום שאינם אופני כניסה מגיעים עם בולמי אוויר. 3.בולם Fox Float אינו בולם כניסה בכלל. זה בולם מומלץ מאד וטוב מאד ומחירו כמשומש יעלה מעל 1000 ש"ח בנוסף אם הבעלים יציג חשבונית של טיפול לבולם אז תכנן את הטיפול הבא לשנה מהטיפול הקודם. אם אין לו חשבונית של הטיפול אני ממליץ לך מאד להכניס אותו לטיפול (כמה מאות שקלים)
אני עדיין נשאר בהמלצה המקורית שלי וזאת בתנאי שאתה לא מחליף אופניים. שדרג את הבולם הקידמי לבולם טוב. שדרג את המעצורים למעצורי V איכותיים לדוגמאת שימנו XT או אויד SD7 שים רפידות Kool Stop ותראה שמעצורי V איכותיים הם טובים מאד בטח מכל מעצור דיסק מכאני וגם ממעצורי דיסק הדראולים זולים.
|