הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/1/2012 12:34:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  רפאל רוז עם תוכן  זנב קשיח 29
נושא: זנב קשיח 29 תאריך: 6/1/2012 12:34:00 AM
מחבר/ת: רפאל רוז

מראש הייתי ממליץ לך על שיכוך מלא 29 כיוון שנסיעות ארוכות בשטח על זנב קשיח יכולות להיות מעייפות מאוד- לא מבחינת יעילות דיווש שבו כמובן זנב קשיח יותר טוב אלא מבחינת השרירים בגוף שסופגים את הזעזועים במקום השיכוך. אני רוכב רכיבות ארוכות כביש-שטח גם על אופני ריג´יד וגם על שיכוך מלא (שניהם 29) ואני יכול להגיד לך שעם השיכוך זה הרבה יותר נחמד.

היות שהתקציב שלך נמוך תתקשה למצוא אופני ש"מ (26/29) איכותיים עם יעילות דיווש (למרות שיש מציאות).

לכן בשורה התחתונה אם לא תמצא מציאה אמיתית הייתי ממליץ על ז"ק 29 בסגנון GT Karakorm. או משהו דומה.

לגבי קרוס קאנטרי/אול מאונטיין- ברור שקרוס קאנטרי. יעילות הדיווש והמשקל טובים בהרבה ואופני קרוס קאנטרי ייסעו בכל מקום ויעלו עליות בקלות רבה יותר.

לגבי 26/29- אני ממליץ על 29- האופניים "בולעות" מרחקים ומשמרות מומנטום בצורה מצוינת. תבחר בצמיגי קרוס קאנטרי עם התנגדות גלגול נמוכה (רוב צמיגי 29 הם כאלה).

רכיבות כמו אלה שאתה מדבר עליהן הן פרויקט וצריך להתכונן אליו היטב מבחינת כושר, תזונה (+ חלבונים וכו´), ולא פחות חשוב לוגיסטיקה. אז אני ממליץ לך להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום של מאמצים ארוכים (מאוד).
בהצלחה

חזרה לפורום