הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/21/2012 10:38:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צביקה בר-כוכבא עם תוכן  ייעוץ ברכישת אופניים
נושא: ייעוץ ברכישת אופניים תאריך: 7/21/2012 10:38:00 PM
מחבר/ת: צביקה בר-כוכבא

שלום רב לחברי הפורום היקרים,

אני מעוניין לרכש אופניים וזקוק לעצה של רוכבים מנוסים ומביני עניין.

ראשית קצת על עצמי: אני בן 44, שוקל 100ק"ג. בשנתיים האחרונות רוכב (on and off) על אופני ז"ק, מדרגת כניסה. אני רוכב 3 פעמים בשבוע, כשעה+ כל רכיבה, בעיקר על שבילים קלים באזור מגורי – בנימינה. אני מעוניין לשדרג את חווית הרכיבה שלי ולהתחיל להתנסות בסינגלים ובמסלולים יותר מאתגרים. אני מעוניין באופניים מהנות שיודעות "לגהץ" מסלולים, אבל אינני מתכוון להתחרות, לרכב במסלולים מסוכנים או סופר טכניים כגון DH\FR\DJ.
התקציב שלי הוא 4 – 5. הכיוון הוא אופני ש"מ מיד שנייה. הבנתי – ותקנו אותי אם אני טועה – כי בסכום הזה לא ניתן לקנות אופניי ש"מ חדשות טובות. מהתבוננות בלוחות יד שנייה יש שפע של אפשרויות בתקציב הזה.

הבעיה: אין לי מספיק ניסיון וידע מקצועי. לא יודע מה חשוב וממה כדאי להימנע ובעיקר איך לשקלל את האפשרויות, למשל: מה יותר חשוב משקל או איכות המכלולים? איזה טווח משקל לבחור? איזה רמה של מכלולים לחפש: במערת ההינע, מערכת הבלימה, במעבירים, בגלגלים, ומשככים? האם להסתפק באופניים המוגדרות XC trail או ללכת על AM?

אודה ואשמח על כל עצה ועזרה בנידון. אודה מאוד אם תוכלו להמליץ גם על דגמים ספציפיים כך שאוכל לקבל תמונה כוללת ולהשוות בהתאם.

שיהיה לכם שבוע מצוין,
רכיבה מאתגרת ומהנה,

צביקה בר-כוכבא
בנימינה

חזרה לפורום