נושא: אכן, סוגיה מורכבת :confused: תאריך: 7/22/2012 7:54:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
הדרך הטובה ביותר היא לשלם כחמש מאות ש"ח לאיש מקצוע (ישנם כמה מוערכים בישראל) ולקבל מפרט גיאומטריה מומלץ. מי שעשה טוען שזו ההשקעה הטובה ביותר באופניים - ובכל מקרה, זו השקעה שתוצאותיה נשארות איתך לכל החיים (אלא אם כן נתקלת במיטת סדום :dead: )...
ישנה אפשרות זולה יותר (חינם...) ואמינה קצת פחות - למצוא מחשבונים ברשת שאליהם אתה מזין את נתוניך הגופניים, והם נותנים לך המלצה. זה יותר טוב מכלום, אבל פחות טוב מבעל מקצוע טוב שנותן שרות אישי.
ואם אתה רוצה לבד:
ראשית, עליך לדעת מהי המידה המומלצת על ידי היצרן לאדם בגובהך. זהו כלל אצבע בלבד, משום שמבנה הגוף (למשל, אורך הרגליים) שונה מאדם לאדם באותו גובה. שים לב שאצל יצרנים שונים, ולפעמים בדגמים שונים של אותו יצרן, מידה מסויימת עשוייה להתאים או לא להתאים לך (אני 1.78, וישנם יצרנים שאצלם אני צריך L, אצל אחרים אני צריך M ויש כאלה שאצלם אני בדיוק באמצע).
עם הידיעה הזאת חפש אופניים. מה שלא מתאים על פי המלצת היצרן לא בא בחשבון בכלל. מה שכן מתאים על פי ההמלצה צריך לבדוק - ברכיבה ממש. יש לך נסיון ברכיבה, ולכן תוכל לאתר נקודות של אי נוחות באופניים שאתה בודק. לפעמים זה משהו שניתן לפתור בכיוונון פשוט (זוית ההטיה של האוכף, למשל), לפעמים ניתן לפתור בקלות על ידי החלפת חלק (למשל גזע הכידון (STEM)) ולפעמים זה מחייב החלפת שלדה. אם אין לך נסיון מתאים, אל תיקח סיכונים, וחפש את הזוג הבא.
אם אינך בטוח בעצמך, ואתה אכן רוצה לקנות אופניים לשנים, אני חוזר וממליץ להיעזר בבעל מקצוע טוב. חברים שלי שחשבו שהאופניים נוחים להם התפלאו לגלות כמה יותר נוחים הם יכולים להיות...
בהצלחה
|