הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/25/2012 6:59:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  נקודות למחשבה...
נושא: נקודות למחשבה... תאריך: 8/25/2012 6:59:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

אתחיל מהסוף - אופני כביש אינם מועדים יותר לתאונות. הבעיה היא התנאים והאנשים המעורבים (רוכבים ונהגים). אם תרכב עם אופני כביש באותם שבילים שבהם תרכב עם אופניים אחרים, הסכנה לתאונת דרכים תהיה אותו דבר...

כשאני התלבטתי בבעיה דומה (ראשל"צ-ת"א דרך הטיילת, ללא קטעי כביש) קניתי סט גלגלים נוסף עבור אופני השטח שלי, שעליו הולבשו צמיגים חלקים ברוחב 1.5, כפי שהעלית. זה הרבה יותר מהיר וקל מאותם אופניים עם צמיגי שטח רחבים, אבל הרבה יותר קשה ואיטי מאופני כביש. השיקול שלי היה מחיר ההשקעה בהחלפה, ושטח איחסון לזוג נוסף (בראשל"צ הייתי מוגבל).

הסירוס שאתה מדבר עליהם מורכבים משלדת כביש לכל דבר. ההבדל בינם לבין אופני כביש הוא בכידון השטוח (לדעתי עם נסיונך ברכיבת כביש תרגיש בחסרונו של כידון כביש) וברמה הנמוכה של הרכיבים.

ועוד נקודה - אתה קונה אופניים בשביל לרכב או בשביל למכור (אל תענה לי, אלא לעצמך..)?

בעברי רכבתי כביש כחובב. הפסקתי בגלל הסיכון הגבוה, והיום אני רוכב שטח בלבד. על אופני השטח ה"קלים" שלי מורכב כידון שטוח וצר מאוד על סטם הפוך, ואפילו כך אני מרגיש בחסרונו של כידון כביש בקטעי דיווש מהירים (כלומר, בכל רכיבה...).

שורה תחתונה:
לדעתי, אם רכבת על הסירוס ואהבת - לך על זה. רכיבים שלא יעמדו בדרישות שלך יוחלפו עם הזמן, והחבילה כולה מיועדת למטרה שהצבת.
במקומך הייתי שוקל בכל זאת אופני כביש (אפילו ברמה נמוכה יחסית) עם צמיגים עמידים (צמיגי אימונים כלשהם שיהיו עמידים יותר בתקרים מצמיגים תחרותיים).

מקווה שעזרתי.
בהצלחה

חזרה לפורום