הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/25/2012 7:18:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אולמאונטיין
נושא: אולמאונטיין תאריך: 8/25/2012 7:18:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

נתחיל מהסוף - כל מסלול אפשר לרכוב עם ז"ק מתאים - זה מחייב יותר טכניקה ויותר כושר, אבל אפשרי.

דוקא לרכיבות ארוכות של שעות רבות, יש יתרון לאופני ש"מ, המאפשרים לך לשבת "כמו שק בטטות" על האוכף ולדווש, בלי להתעסק יותר מדי עם הגוף בהתאם לתנאי השטח. ברוב מסלולי המדבר היתרון הזה משמעותי.
כמובן שמדובר על אופני XC או טרייל ש"מ. אופני FR/DH המאובזרים בצורה מאוזנת יקשו עליך גם בטווח הקצר וגם בארוך.

גלגלי "29 בהחלט נותנים יכולת של "גיהוץ" על פני גלגלים קטנים יותר. אם ז"ק - אז רק "29.

על פי תיאור הרכיבה שלך (יכול לחיות ללא קפיצות, אבל כבר פירקת אופני כניסה ז"ק...) נראה לי שמה שאתה צריך זה לא AM על הצד האגרסיבי, אלא אופני XC טובים, או הנישה המכונה "טרייל" (Trail) כלומר שבילים. מדובר באופניים יעילי דיווש וקלים יחסית, המסוגלים לעמוד בתנאים סבירים, אך לא יסבלו לאורך זמן נגיעות של פרירייד או דאוןהיל.

בכל מקרה אתה לא זקוק לאופני AM, שהם אגרסיביים יותר (וגם כבדים ומתנגדים יותר) ללא כל יתרון עבורך.

בתקציב שלך ההבדלים באיכות בין ש"מ לבין ז"ק משמעותיים. רמת ההילוכים, הבלמים, המיסבים והבולמים תרד משמעותית במעבר לש"מ.

אופני טרייל קיימים בז"ק וגם בש"מ, וההבדלים, כאמור, הם ברמת הרכיבים לעומת המחיר.

שורה תחתונה
בתקציב שלך ולמטרות שלך, ובהנחה שאתה בעל כושר טוב ויכולת טכנית סבירה שמאפשרים לך לעשות בעזרת גופך את מה שהשיכוך עושה עבור רוכבים פחות מנוסים - אופני ז"ק יוכלו לתת לך יותר תמורה בעד הכסף. כמובן שגלגלי "29, ללא קשר לשיקולים אחרים.

ביד"ש כבר תוכל למצוא אופני ש"מ ברמה סבירה, כך שאני לא פוסל את האפשרות הזאת על הסף - אם כי המורכבות היתרה ורמת רכיבים נמוכה יותר (אלא אם כן תמצא הזדמנות מיוחדת) מורידים את ההתלהבות שלי ממנה.

בהצלחה

חזרה לפורום