הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/9/2012 8:06:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  העדפת ריבאונד על פני פלטפורמה
נושא: העדפת ריבאונד על פני פלטפורמה תאריך: 10/9/2012 8:06:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

מנגנוני הפלטפורמה היציבה למיניהם מבוססים על נעילת הבולם, ופריצה רק בעת מכה בעוצמה גדולה מספיק. אני לא מת על זה משום שלמעשה אתה רוכב ללא שיכוך רוב הזמן - ויש לזה מחיר.
כיוון של ריבאונד איטי מדי בבולם הקדמי (רק בקדמי!) יאפשר לבולם להגיב למכות מכיוון מטה, אבל ימנע ממנו להיפתח במהירות ו"לזרוק" אותך כלפי מעלה ולאחור - עד כדי איבוד שליטה.
כך אני מקבל שיכוך פעיל, אבל נמנע מן הנידנודים סופגי האנרגיה בדיווש נמרץ. זה יעיל במיוחד בעליות - ככל שרבות המהמורות בעליה, כך מתקצר ומתקשח מהלך הבולם - אבל ממשיך להיות פעיל. זה יעיל פחות בדיווש אגרסיבי לתאוצה חזקה במישור - וכמובן שחייבים לאפשר ריבאונד מספיק מהיר בירידות.

שימוש בטכניקה הזאת מצריך הכרות טובה עם הבולם שלך, ואיננו פשוט כמו "לנעול" או "לשחרר" פלפורמה - אבל אני מעדיף לחלוטין את התנהגות האופניים בדרך הזאת.

לגבי דגמים ספציפיים - אני רוכב אגרסיבי יחסית, ועדיין שומר אמונים ל"26. כבר יש היום דגמים שיכולים להתאים לי גם עם גלגלי "29 - אבל הם יהיו אגרסיביים מדי לדרישות שהצגת (לדעתי האישית. ראה שיחה עם זיו פרץ בהמשך השירשור).

בהצלחה

חזרה לפורום