נושא: אתה מדבר על שביל ישראל באופניים? תאריך: 4/28/2013 12:15:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
אם אתה מדבר על שביל ישראל באופניים של רט"ג, אז רובו עדיין לא נסלל.
הניווט איננו בעייתי. השביל מתוכנן ונבנה על ידי רוכבי אופניים, והסימון בו (אותו סימון המקובל בשבילי קק"ל) נעשה תוך מחשבה רבה על נוחות הניווט בעת רכיבה על אופניים.
החלקים שכבר נפתחו נמצאים בדרום הארץ, ובחלקם נדרשת שליטה בינונית ומעלה באופניים. השביל מתוכנן בקטעים שרוכב מיומן יכול להשלים אחד ביום. רוכבים בכושר טוב ויכולת טכנית טובה יכולים לעשות גם שני קטעים ביום.
בתחילה ובסוף כל קטע ישנם מקומות שבהם אפשר לחדש מלאי מזון ומים - אבל ציוד לאופניים לא תמיד, ולכן כדאי להצטייד היטב בחלפים ובכלי עבודה מתאימים לכל מצב.
האתר של הפרויקט לא עולה לי כרגע, אבל אני מקווה שזו תקלה שתתוקן בקרוב. שם יש פירוט של נקודות התחלה וסיום, ותיאור על גבי מפה. אם אתה לא מצליח למצוא נתונים עליו ברשת אנסה ליצור קשר עם מנהלי הפרויקט ולהבין היכן דברים עומדים.
אם אתה מדבר על שביל ישראל הותיק (של אורי דביר) - אני פחות מכיר אותו בהקשר של אופניים, אבל בודאות לא כל הקטעים נוחים לרכיבת אופניים. כדאי לודא לגבי כל קטע מתוכנן. העצות לגבי כלים וחלפים נכונות גם שם. הסימון בשביל הזה מתאים להולכי רגל, אבל רכבתי קטעים ממנו בעזרת מפה ללא קושי מיוחד. כאמור, לא יכול להתייחס לכולו כרוכב אופניים.
בהצלחה
|