נושא: על מה מתערבים? תאריך: 2/13/2014 1:08:00 AM
מחבר/ת: זיו פרץ
ה-29 פה כדי להשאר ובכל מקום מ-XC ל-enduro ואפילו ב-DH ה-27.5 (ואם תמדוד אז תגלה שזה באמת 27") נכנסו כצורך של התעשיה לחדש ולהזיז גלגלים. אין ממש הבדל בגודל של הגלגלים. המעבר הזה של התעשיה לגלגל "גדול" הוא בגלל שאין להם יותר מה לחדש עם ה-26, ולמעשה גם עם ה-29 אבל הוא חדש מידי כדי להעלים אותו, והלקוחות לא קונים כמו פעם. אז מה שהם עשו זה לשנות הכל ולחייב את הרוכבים לקנות ולהחליט אם הם רוצים 27.5 או 29.
ה-26 הולך להשאר רק בתחומים האגרסיביים ואולי אפילו לא שם. ה-27.5 הולך לתפוס את כל הנתח שוק של ה-26 וה-29 הולך לחלוק עם ה-27.5 את כל התחומים מ-XC ל-enduro. וזה משהו שכבר קורה ורואים אותו. וה-29 מתאים גם לרוכבים נמוכים...
בלי להעליב אבל נראה לי שכל מי שאומר שהוא הרגיש כאילו הוא רוכב על אופניים אחרים כשהוא עשה סיבוב על 27.5 זה בגלל שהוא רכב על אופניים שהוא לא רגיל אליהם והם הרגישו שונה. והמעבר מכשולים היותר טוב של ה-27.5 לעומת ה-26 הוא בעיקר בראש של הרוכבים. ההבדל הוא מינורי מכדי שנרגיש.
נ.ב. אני מחסידי ה-26 אבל העולם מתקדם וגם אנחנו נצטרך. אני אישית כנראה יעבור ל-29 ולא ל-27.5 למרות שיש אופניים מגניבים לגמריי בקוטר הבינוני והייתי שמח לאיזה sight או range נחמדים או אפילו ברונסון. :D
|