הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/21/2014 7:22:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  עוד קצת....
נושא: עוד קצת.... תאריך: 4/21/2014 7:22:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

ספורטאים שלא רגילים לרכיבת אופניים עלולים לגלות שזה שונה מאוד מריצה. כשהתחלתי בתחום הייתי בכושר טוב מאוד בריצה, אבל נחנקתי בעליה לא ארוכה ולא מאוד טכנית, שהיום אני משלים אותה יחסית בקלות (ואני בכושר הרבה יותר נמוך מאז).

7 ימים זה לא מעט זמן, ובתיכנון נכון אפשר לעשות את זה. הבעיה העיקרית היא לתכנן נכון את המרחקים והקשיים - וגם נווט מעולה לא תמיד יוכל לנבא את הקושי הטכני על פי מפה 1:50000.
לניווט יספיקו מפות סמ"ש רגילות, אבל כאמור לא להחלטה על מסלולים ברמת קושי טכני קלה, כפי שאני ממליץ לכם.

נראה לי שלא כדאי להתחיל במבצע כזה. תתחילו לרכב שטח קרוב לבית, תתרגלו לספורט החדש. קנו אופניים ותתחיל להתרגל אליהם. טיולים מעט ארוכים יותר בסביבה, עם מרווח לטעות, יאפשרו לכם להבין מה הקשיים האופייניים, מה כדאי לקחת ואיך להתגבר על תקלות שונות.

אם תמצאו רוכב מנוסה בטיולים ארוכים, שיהיה מוכן לקחת אחריות על התכנון (מסלול, חלוקת ציוד, כמויות מזון ומים, נקודות ריענון, התאמת האופניים וכו´) והביצוע - סבבה.
אחרת, כדאי לצבור קצת נסיון. זה לא תורה מסיני, ואין סכנות גדולות - כשיודעים מה עושים.

לגבי מפות לרכיבת אופניים - ישנו פרויקט שנקרא שבילנט, שמוציא מפות בקנה מידה נמוך עם סימוני שבילים שמתאימים לאופניים, עם ציון דרגות קושי אחידות. לגמרי שווה לקנות מפה שלהם לאיזור הקרוב אליכם, ולהתחיל להבין מה ההבדלים בין דרגות הקושי ואיך מתמודדים עם ניווט רכוב ועם רכיבה טכנית (אפילו ברמות נמוכות).

בהצלחה

חזרה לפורום