הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/4/2014 1:58:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  or yo עם תוכן  כמה תשובות
נושא: כמה תשובות תאריך: 9/4/2014 1:58:00 PM
מחבר/ת: or yo

אני בגובה שלך. זהו גובה הנמצא על קו התפר אצל רוב היצרנים (בין מידת לארג´ למדיום).
המידות עצמן משתנות, יש יצרנים שהלארג´ אצלם 19 אינטש, ויש כאלו עם 19.5. יש יצרנים עם מדיום 17, 17.5 וגם 18...
בנוסף יש לשקלל פנימה את גודל הגלגל, מכיוון ששלדת לארג´ על גלגלי 26 לא מרגישה אותו דבר כמו שלדת לארג´ על גלגלי 29 (כאשר מדובר על אותו יצרן ואותה קטגוריית אופניים).

באופן פרטני יותר:
אני מצאתי כי באופני 26 אינטש מדיום מרגישים לי צפופים מדי באופן מובהק, ומידה 19-19.5 יותר מתאימה לי. לעומת זאת, באופני 29 אינטש דווקא התחברתי מאוד לשתי המידות (הן מדיום והן לארג´), כאשר המידה ה"אולטימטיבית" עבורי הייתה 18 אינטש (לא בכדי, היא נמצאת בול באמצע ומיועדת לגובה הזה בדיוק).

בכל מקרה יש פה עניין של טעם אישי, ושל מידות אישיות (רגלים/ידיים ארוכות/קצרות ישפיעו מאוד על המידה).

--
בנוגע למידת גלגל מומלצת: בהינתן שאתה רוכב מתחיל, אשר מעוניין ברכיבות כלליות (לדברייך), אני אישית ממליץ על אופני ז"ק 29 אינטש. אבל זה עניין סוייקטיבי ויש דעות לכאן ולכאן, והכי טוב שתתייעץ עם מכר עליו אתה סומך, או שתקרא בפורומים באינטרנט חוות דעת. אני לא אוהב להסתמך על המוכרים בחנות כי הם מוטים והרבה פעמים ימכרו לך דברים בשביל המכירה ולא בהכרח לפי הצרכים שלך (קרה למספר חברים שלי במספר חנויות שונות, במיוחד ברשתות גדולות).

--
בנוגע לרכישה בחו"ל: לא ממליץ לרוכב מתחיל לעשות זאת, אבל זה לא פסול. אם יש לך אדם עליו אתה סומך שמתלווה אליך, אולי שווה לשקול.

בהצלחה!

חזרה לפורום