נושא: Sweet Sweep - סיקור על הבולם של Xfusion תאריך: 10/7/2014 10:35:00 PM
מחבר/ת: אסף רסיס
דיסקליימר: אינני כתב במגזין אופנים, אינני בוחן מוצרים, לא נהנה מ"טובות הנאה" של משווק ואו יבואן כזה או אחר ובנג´י לא הסמיך אותי לסקר...
מפרגן רק כשמגיע!
אני לא יכול להעיד על עצמי כ"נאמן" למותג, בכל שנותי כרוכב רכבתי על מגוון רחב של בולמים, של חברות שונות ומדגמים שונים.
כיום יש לי העדפה ברורה לבולמי אוויר.
מבלי להרחיב יותר מידי את הדיון על אנדרוייד (רוקשוקס) מול אפל (פוקס) העדפה שלי תמיד הייתה אנדרוייד בסלולר ואילו אפל במזלגות (סיבותי איתי)...
אלו הם הטופ 5 שלי במזלגות (מכלל הבולמים שעליהם רכבתי עד היום):
Marazoochi Z1 150mm 2002
Rockshox Pike 454 2007
Fox 36 Vanilla R O/B 150mm 2006 שהוסב מ-TALAS
Fox 36 Float R O/B 160mm 2010
Rockshox Reba 140mm Dual Air 2011
· הסדר הינו אקראי והשיקולים (יתרונות/חסרונות) הם משקל, אמינות ובעיקר ביצועים.
הדברים שהכי חשובים לי בבולם וזה כן ע"פ סדר עדיפות:
איכות שיכוך
פשטות (כמה שפחות מנגנונים וכיוונים) זה שיא התחכום, KEEP IT SIMPLE
אמינות
תחזוקה
משקל
לאחר כל ההקדמה הארוכה הזו נגיע לעניין עצמו:
בעודי מחפש מזלג אייכותי לבניית ה-27.5 שלי, קשה היה להתעלם מההפיכה שרוקשוקס עשו בשנים האחרונות בשוק המזלגות בכלל ועם הוצאת הפייק החדש בפרט!...
זאת היתה יכולה להיות הבחירה הכי קלה ללכת עם "חוכמת הכלל" רק שזו לא חוכמה ואני לא כזה.
הייתי חייב לנסות משהו שונה, משהו קצת אחר אבל ללא פשרות. טוב נו, רק פשרה אחת וזה העניין הכספי – שילמתי רק מחצית מהמחיר של הפייק (על התמורה בהמשך)... ומי שמכיר אותי יודע שאני "חובב ניסויים"...
ללא ספק הפייק החדש הוא אחד הבולמים הטובים ביותר בשוק כיום והביקורות מהללות. יחד עם זאת גם XFUSION לא נשארים חייבים וגם הם הוציאו לשוק כמה בולמים לא פריירים בכלל.
גם שם הביקורות טובות – בעיקר על הוונג´נס אבל גם על הסלאנט, טרייס , המטריק וכמובן שגם הסוויפ.
למעשה היתה לי התלבטות קצרה איזה בולם לקחת והדילמה לא פשוטה. האם לרכוש בכל כספי את הפייק המהולל, השחור הפופולארי או את האנדרדוג הטאייואני שעומד מולו ונושף לו בעורף.
הסיבות ששיכנעו אותי דווקא לנסות את הסוויפ הן:
מחיר, שנתיים אחריות, אפשרות לשינויי מהלך ללא החלפת שום חלקים פנימיים, דאמפר סגור שככל הנראה אמין יותר משל הפוקסים והפייק (אין בליידר שיכול להתפוצץ ) וביקורות ברשת. נוסיף על כך את השרות והמקצוענות של אסף מ"שיפ" גם הסיקור והסרטון הזה הוסיף משקל:
http://bikemagic.com/bike-components/video-27-5-fork-shootout-rockshox-pike-vs-x-fusion-sweep.html
את הרכישה ביצעתי מ"שיפ" מעבדת בולמים (עוד סיבה טובה לקנות XFUSION) ועל סמך הכרותו של אסף עם כל הנואנסים הקטנים והקטרניים שלי הוא הכין לי את הבולם עם שים-סטק בדיוק לפי הדרישות שלי (קומפרשן).
כל בולם XFUSION שנרכש ב"שיפ" עובר שיפור והתאמה לפי צורכי הרוכב.
כבר אמרתי שאני לא אוהב "מנגנונים מיותרים" ולכן השלט מיד ירד והוחלף בכפתור שליטה ידני (רגיל) לנעילת בולם.
התחושה:
כמה מכם התנסו במעוף על מרבד קסמים?... גם אני לא, אבל אילו יכולתי זאת בוודאי היתה ההרגשה:
טיסה בגובה נמוך, מעל הסינגל – תחושה ברורה של ריחוף. במידה מסויימת השביל נעלם תחת הצמיגים. אייכות שיכוך מדהימה! (רוכב עם 30PSI בקידמי ו40 באחורי)... אפס סטיקשן, חלקות ופלאשיות שקשה לתאר – חוויה.
הבולם עובד נהדר, משדר קשיחות ומשרה בטחון!
כל קליק בריבאונד מורגש ורמת הגימור שלו טובה מאד.
את רכיבת המבחן עשיתי על דרך הסוכר (בלילה לאור ירח מלא ופנסים) – מסלול שיש בו הכל: זרימה, מהירות, קפיצות, גינות סלעים, מעט טיפוסים בקיצור כל טוב!
מיותר לציין שעבר בהצלחה.
קצת נתונים "יבשים":
הבולם מגיע 160מ"מ, קוצר ל150מ"מ וניתן לקצר גם ל-100מ"מ
קוטר רגלים 34מ"מ
ציר 15מ"מ
קארטריג´ סגור אבל שונה לגמרי מה-FIT של פוקס ואו מהדומה של ROCKSHOX
ניתן לשינויי מהלך בקלות ע"י ספייסרים (מצריך פתיחה של הבולם)
סטירר טאפרד
משקל: 1850 גרם (פחות מהמשקל המוצהר), נשקל עם סטירר לא חתוך ותוספת גריז...
אני נמנע מלהביע דעה נחרצת כזו או אחרת ואין לראות בסיקור זה כהמלצה – שכל אחד יעשה את השיקולים והבחירות שלו.
TIME WILL TELL
אבל דבר אחד ברור, התמורה בעד המחיר ואיכות השיכוך היא מהטובות ביותר שיש היום לשוק להציע!!!
תרכבו ותהנו, חג שמח
|