הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/17/2004 12:14:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  H H עם תוכן  תשובה
נושא: תשובה תאריך: 10/17/2004 12:14:00 PM
מחבר/ת: H H

גם אני עמדתי בפני אותה דילמה כאשר גם בפני העלו טענה זו. נכון שהכל שאלה של מחיר וככל שתשלמי יותר כך המערכות יהיו טובות יותר, אך בפעל לכולנו יש תקציב ובמסגרתו אנו רוצים לקנות את הטוב ביותר עבור הצרכים שלנו. לכן ראשית אני סבור שאת צריכה להגדיר לעצמך מה מטרת האופניים, לאיזה סוג טיולים את רוצה לצאת, האם נסיעות בפארק ובעיר או טיולי שטח ממש. לפני דעתי ישנו הבדל נוחות בין אופני ז"ק לבין ש"מ, על כן גם אני, לפני שרכשתי את האופניים, בדקתי עניין זה ולבסוף החלטתי לרכוש ש"מ. אני שוב חייב לחזור על המלצתי, באמת מדובר באופני ש"מ הטובות ביותר שניתן לרכוש במחיר הזה. מערכת ההילוכים מצוינת (דאור מלאה - 27 הילוכים) ולעניין הבולמים הם עושים את העבודה כמו שצריך. נכון שהבולם האחורי הינו ממוצע ואין לו נעילה וכו´ כמו לבולמים יקרים יותר (שוב שאלה של מחיר) אך אם כל זה אין שבוע שאני לא יוצא איתם לטיולי שטח במסלולים הקשים ביותר ובהחלט האופניים עומדות באתגרים אילו בכבוד ואין אף נקודה בה הרגשתי כי בגלל הבולמים או כל מערכת אחרת אני לא מסוגל לנסוע בשטח מסוים או לעבוד מכשול כלשהו.
ההערה היחידה שיש לי זה לעניין הבלמים (מעצורים) שבהחלט היה יכול להיות נחמד לו היו בלמי דיסק, אבל במחיר הזה בהחלט לא ניתן לבקש יותר ממה שנותנים. לסיכום: מומלץ כי תחשבי שוב מה מטרת האופניים וכך תוכלי להגיע להחלטה הטובה ביותר שכן אם את רוצה לנסוע רק בפארק אז ז"ק בהחלט יעשה את העבודה (אופני ז"ק מומלץ לרכוש טראק) אך אם את מחפשת מעבר אז בהחלט האופניים הללו לא מבישות ובהחלט עסקה טובה.
מקווה שעזרתי – בהצלחה!

חזרה לפורום