הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/18/2003 8:23:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  שחר שטייף עם תוכן  בוא ונעזור לך למצוא את הברגים
נושא: בוא ונעזור לך למצוא את הברגים  תאריך: 2/18/2003 8:23:00 PM
מחבר/ת: שחר שטייף

רותם - קח את ההסבר הזה עם קורט של מלח...

1) גש לאופניים. מצאת אותם? יש לך בכלל אופניים? מה, עוד לא גנבו אותם?
2) באופניים (במדה וישנם) תמצא שני גלגלים, אחד מקדימה ואחד מאחורה. (הערה - כשאני אומר גלגלים אני מתכוון לאלו הגדולים עם הגומי מסביב, לא לאלו הקטנים עם השיניים המתכתיות).
3) הגלגל הקדמי הוא הגלגל שמעליו נמצא הכידון (כידון, במקרה שלנו, הוא לא כלי מלחמה עתיק אלא מוט אלומיניום חדיש אופקי שבקצותיו גריפים ועליו מותקנות ידיות מידיות שונות ומשונות).
4) במרכזו של הגלגל האחורי (זאת אומרת הגלגל עם ה"אין כידון") נמצאת הנבה, זו לא מילה גסה, למרות שהיא מחוברת לשלדה באמצעות אוזן, אלא ציריה שאליה מחוברים החישורים ("שפיצים" בלשון העם) והשלדה.
5) לנבה שני צדדים, ימני ושמאלי. מאחר ולא ברור לי מאיזה צד אתה מסתכל על האופניים בוא ונקרא (באופן שרירותי לחלוטין) לצד שבו נמצאים כל גלגלי השיניים בשם "צד ימין" ולצד שבו אין גלגלי שיניים (אבל אולי יש דיסק) בשם "צד שמאל". שאלות עד כאן?
6) בצד ימין של הנבה, בסמוך לגלגלי השיניים, תמצא מתקן שדרכו עוברת השרשרת. המתקו הזה נקרא "מעביר אחורי". מצאת?
7) אל המעביר האחורי מתחבר כבל (שאם תבדוק היטב תמצא שהוא מוליך כל הדרך אל הידיות שבצידו הימני של הכידון).
8) קצת מעל המקום בו מתחבר הכבל למעביר האחורי ישנם (לפחות צריכים להיות) שני ברגים.
9) אם מצאת את הברגים סימן שההסבר שלי עשה את שלו. אם לא מצאת את הברגים יכול להיות שיש לך אופניים עם גיר פלנרי, או אולי אופני Single-Speed ואולי אפילו תלת אופן? ואולי הברגים פשוט חסרים? (דרך אגב, פעם ראיתי מעביר SRAM בסיסי ביותר שהברגים אצלו בכלל היו בצד ולא מאחור).

ואם אתה רוצה הסבר עם דוגמאות אולי כדאי שתצטרף לאחת מהסדנאות שכמה מכונופנים (תודה, אלונה) מעבירים מידי פעם.

חזרה לפורום