נושא: תשובות תאריך: 5/31/2003 10:44:00 PM
מחבר/ת: אבי דורון
שאלת השיכוך המלא נידונה במאמרים ובפורומים רבים, ועל ידי טובי המומחים. קטונתי עם ניסיון של חצי שנה ובעיקר עם זוג אופניים אחד לחוות דעת שיכולה להיות הרת גורל בשבילך. ובכל זאת אנסה להסביר את ההתרשמות שלי. ובכן: כמו כל דבר בחיים גם בשיכוך מלא אין שחור ולבן בלבד, הטווח רחב מאוד החל מאופניים קלילות עם בולם אחורי זעיר (אויר כמובן) שמתאים ל XC, אופני שבילים שכוללכם חלקים ושלדה חזקים יותר, בקצה הסקאלה אפשר למצוא אופני Free Ride ו- Down Hill כבדות שיחזיקו מעמד בקפיצות מגבהים של כמה מטרים וירידות תלולות מסולעות ומהירות. הוסף לכל ארבעת הסוגים ה "רשמיים" הללו את כל הסוגים שנמצאים ביניהם, ותמצא את עצמך תוהה האם השאלה – שיכוך מלא או לא, בכלל רלוונטית.
לפי דעתי אתה קודם צריך לברר לעצמך איזה סגנון רכיבה מתאים לך. והאמת שכאן הבעיה האמיתית מכיוון שכמעת בכל רכיבה אתה מוצא את עצמך עולה בעליה קשה, אח"כ ישנה ירידה תלולה ישנו כפל קרקע שמאפשר קפיצה מדהימה והרכיבה עצמה היא ארוכה ומתישה. בעצם אתה מוצא את עצמך רוכב כמעת בכל הסגנונות. אז מה לקנות?
פשרה! עם הזמן אתה מבין שהחיים הם אוסף של פשרות וגם כאן אתה צריך פשוט לבחור בסגנון היותר מצוי אצלך ולסבול כאשר אתה רוכב בסגנון אחר.
כפי שאתה שם לב, מניסיוני, השאלה שיכוך מלא או לא היא לא רלוונטית – בוודאי שיכוך מלא (אגב גם ה Giant הם ש"מ) השיקולים כיום לקנות זנב קשיח הם בעיקר עלות או מצבי קיצון של מתחרים.
Specialized Bighit נחשבים לאופני Free Ride, מטבעם הם יהיו כבדים וחזקים, והבולמים יכוונו למצב אידיאלי של קפיצות (רכים וארוכי טווח).
בוודאי שאם ניסיון יותר גדול איתם הייתי מבצע טוב יותר, אבל אני לא בטוח שהם מתאימים לסגנון מהיר אפילו בירידות.
מקווה שעזרתי.
|