הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/15/2006 3:45:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אורן עם תוכן  אי אפשר על המדרכה!
נושא: אי אפשר על המדרכה! תאריך: 1/15/2006 3:45:00 PM
מחבר/ת: אורן

אני רוכב מזה כ-8 שנים והאופניים משמשות אותי ככלי התחבורה הראשון והעיקרי לכל מטרה, בממוצע אני רוכב כ-30 קילומטר מדיי יום על כבישי ארצנו, בתקופה הנ"ל גרתי בתל אביב, בפתח תקוה ובכפר סבא ועבדתי ברמת השרון, בהרצליה ובת"א. הנסיו שצברתי כמשתמש בדרך גרם לי להבין כי המדרכה היא לא מקום ראוי לרכיבה על אופניים. במדרכות צרות, גבוהות, משובשות ומשובצות ב"הפתעות" כגון עמודים, עצים, בורות ועוד (וזאת גם במקומות המסומנים כ"שביל לאופניים"), רוב הולכי הרגל אינם ערניים, על המדרכה הולכים ילדים קטנים, נשים עם עגלות של תינוקות וסבתות עם הליכון ופיליפנית, אי אפשר לזגזג בין כל אלה מבלי לפגוע בהם!
אם אנחנו מעונינים לעודד אנשים לרכב על אופניהם ככלי תחבורה ולא רק כבילוי אופנתי בסוף השבוע יש ליצור נתיב תחבורה מהיר, חלק ובטוח, לצורך כך יש להקצות קטע משולי הכביש באופן בלעדי לרוכבי האופניים, את הסכנה לרוכבים ניתן לפטור באופן חלקי ע"י הפרדה פיזית טובה בין הכביש לשביל האופניים לפחות במקומות המסוכנים או באלה בהם נוסעים ילדים (קל יותר למנוע ממכוניות לעבור מאשר מהולכי רגל, למשל באמצעות עמודים). גם לנו, הרוכבים, יש צד בעניין, עלינו להקפיד לרכב באופן בטוח, בצד ובלי "לזגזג", להצטייד במראה!!! ולהתחשב בנעשה מאחורינו, בצמתים, יש ליצור קשר עין עם הנהגים מסביבכם ולוודא שהם מודעים אליכם ומבינים מה בכוונתכם לעשות (זה גם לא בושה לסמן עם היד לאן אתה פונה אם יש צורך).
אני בטוח שאם נאמץ כולנו המלצות ברוח זו נראה עד מהרה רוכבים רבים יותר ביום יום, ונהנה מבריאות, אוויר נקי, פחות פקקים ואפילו פחות תאונות...

חזרה לפורום