הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/17/2006 11:06:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  יותם אביזוהר עם תוכן  בר דעת שחושב אחרת...
נושא: בר דעת שחושב אחרת... תאריך: 1/17/2006 11:06:00 AM
מחבר/ת: יותם אביזוהר

כשותף לועדת היגוי של משרד התחבורה (בכובע/קסדה של תל אביב בשביל אופניים-וישראל בשביל אופניים)
אני חושב שהשינוי המסתמן בעמדה של משרד התחבורה -לאפשר לסמן נתיבים על הכביש (כמובן בהתאם לתסריטים השונים - נפח התנועה ומהירות המכוניות) הוא מבורך.
המשמעות היא שפיתוח שבילי אופניים בעיר יהיה קל יותר, זול יותר, מהיר יותר.
אני חושב שהצירים הראשיים של רשת השבילים צריכים להיות מופרדים (גם פיזית ולא רק בצבע) כדי להבטיח מקסימום בטיחות ומהירות - כך שהאופניים יהיו אלטרנטיבה אמיתית לרכב הפרטי.
אני חושב שצריך לפעול במקביל לפיתוח שבילי אופניים להגברת המודעות של הנהגים, הולכי הרגל ושל רוכבי האופניים עצמם לכך שיש שחקן נוסף על הכביש/שביל
ולכן אולי כדאי להתחיל בפיתוח רשת שבילים שמבוססת על הפרדה פיסית. בטח ברשתות שבילים האמורים להוביל לבתי ספר.
אני יודע שרכיבה על מדרכות היא לא פתרון.
רוכב מדרכות הוא איטי מדי, מסורבל מדי והפרעה וסיכון אמיתי להולכי הרגל - שנדחקים לכביש בגלל כיסאות בתי הקפה, הגיפים שחונים על המדרכות וכו´.

אני מקווה שהערים השונות יהיו אמיצות לחלק את זכות הדרך מחדש ולהקצות מקום על הכביש לרוכבי האופניים גם כשהמשמעות היא לוותר על נתיב מכוניות אחד בכביש או על מקומות חניה בצד אחדש של הרחוב.
אנחנו נהיה שם (במסות קריטיות) כדי לתת להם את הרוח הגבית מול לחצים שבטח יהיו של נהגים שהחניה אף פעם לא הספיקה/מספיקה/תספיק להם, תמיד היה ויהיה להם פקוק מדי

את מצגת סקר הספרות של הועדה לתכנון שבילים של משרד התחבורה ואת הרציונל שמאחורי התכנון ניתן למצוא באתר העמותה
http://www.bike.org.il/
יותם אביזוהר
מתכנן
ישראל בשביל אופניים ע"ר

חזרה לפורום