הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/22/2004 2:59:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  מוזס עם תוכן  21 או 24 והעקרון
נושא: 21 או 24 והעקרון תאריך: 7/22/2004 2:59:00 PM
מחבר/ת: מוזס

נתחיל עם העקרון. יכול להיות שכתבו זאת קודם ואני בטוח שאם כן אז ניסחו זאת יותר טוב.
בכל אופן, ההילוכים בזוגות האופניים הסטנדרטים עובדים ככה: ישנם 3 גלגלי שיניים בציר המרכזי, ובציר האחורי ישנם 6 עד 9 גלג"שים (תלוי בדגם). מספר ההילוכים בתאוריה הוא מספר הצרופים האפשרי, כלומר 3X6=18, 3X7=21, 3X8=24, 3X9=27. עכשיו תוריד את ההצלבות האסורות (בהחלט!), למשל להעביר לפלטות הגדולות או הקטנות מלפנים ומאחור. דבר זה אסור מכוון שהוא מעקם את השרשרת ויוצר בה זוויות, ובנוסף לכך יש סיכוי שהשרשרת תשתפשף עם המעביר הקדמי מה שיוצר בלאי מוגבר. בכל אופן צרופים כאלה מקבילים ביחס לשילוב הגלג"ש האמצעי מלפנים ואחד האמצעיים מאחור. אינני בטוח לגבי יחסי הכוחות ואיזה הילוך יותר קל, בכל אופן ישנם חוקים פיזיקאלים לכך ואני אינני פיסיקאי.

עכשיו נגיע להבדל בין 21 ל24:
במציאות הגלג"ש הנוסף מאחור (שנותן לך בתאוריה 3 הילוכים נוספים) נותן לך 2 הילוכים יותר, מכוון שעם פלטה אחת מלפנים לא תוכל לשלב אותו (הצלבה). השאלה היא ביחס לשני הדגמים: אם גלג"ש הנוסף מאחור הוא הקטן ביותר, תוכל להגיע עם הזוג הזה למהירויות גבוהות יותר (אל תחלום להגיע ל200 קמ"ש, אבל ישנו הבדל כלשהו). לעומת זאת אם הגלג"ש הנוסף הוא הגדול ביותר אזי תוכל לעלות עליות בקלות יותר מאשר בזוג השני. אם הוסיפו לך את הפלטה באמצע אז אתה לא מרוויח כלום.

אתה צריך להשוות בין הקטרים של גלגלי השיניים ולראות איפה נמצא הגלגל הנוסף.
בכל אופן, המחיר תלוי בדגם. אם תשאל אותי הייתי אומר כך: אם האופניים עולות 5000, תוספת הגלג"ש עולה 100 (כלומר ההפרש בין שני הדגמים) וההבדל בין הדגמים הוא רק בהילוכים הייתי קונה את ה24. אם האופניים היו עולות 500, לא הייתי מוסיף גלג"ש נוסף אפילו בשביל 50.
מקווה שעניתי לך. אם אתה נראה כך :confused: אז תודיע בפורום ומישהו אחר כבר יענה לך :D

חזרה לפורום