הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/22/2006 9:41:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אמיר אביבי עם תוכן  אחינו צא מהבלבלה
נושא: אחינו צא מהבלבלה תאריך: 10/22/2006 9:41:00 PM
מחבר/ת: אמיר אביבי

קודם כל הייתי ממליץ לך לנסות יד שניה אם אתה לא מאלה שלא מסוגלים שלא לסוע על חדש מהניילון, תתפלא מה תוכל להוציא בסכום הזה. אני הייתי בתקציב 5K והתלבטתי בדיוק כמוך האם לקחת את ההארו אבל במקרה שלי שיפט 5 , חיכיתי בסבלנות ובסוף קניתי סטמפגמפר מעולות כחדשות שבקושי נרכבו ואני מבסוט מהם כל פעם מחדש.
גם השיקולים שלך לא לגמרי ברורים לי:
1)למה דווקא דיסק? בתקציב הזה תקבל מעצורי דיסק מכניים כנראה לא מהמשובחים שבחבורה שיכולים לתזז אותך לחנות כל שני וחמישי ולבאס אותך.. מעצורי וי טובים כמו האויד sd7 או 5 עם רפידות קולסטופ יכולים להיות לא פחות טובים עבורך והרבה יותר פשוטים לתפעול . אני רוכב עם וי ברייק ולא הכי רגוע שבעולם ואני מבסוט מהם ולא רואה סיבה להחליף אותם.ובקיצור כשתעבור לפרירייד ..נדבר כרגע וי ברייק נשמע רעיון לא רע.
2)בולם- ההשוואה שלך בין ה- 125 ל- "80 המאפן" לא מדויקת. אני לא מכיר את הגודי 2 אבל הגודי הישן לא היה ממש מציאה חוץ מזה אני לא בטוח שההארו נותנים בולם 5 אינטש (תבדוק). והגודל במקרה הזה..לא קובע ותלוי בצרכים שלך. בולם 5 אינטש מיועד לרכיבת שבילים בעיקר וה- 80 מ"מ לקרוס קאנטרי. אבל יש בולם ויש בולם. בולם 5 אינטש לא איכותי לא יהיה שווה יותר מדיי בשטח ומצד שני בולם 80 איכותי כמו הסיד יהיה כנראה שווה בשטח יותר.
בתקציב הזה הייתי בודק: נוחות, שילדה, חישוקים, מעצורים בולם קידמי,אחורי (חשוב שיהיה איכותי ומוכר יחסית שלא יג´עג´ע) צבע יופי ושוק משני (יענו איך הם ימכרו כמשושמשות). גם לא נראה לי שההבדלים כאלה גדולים ואתה.. שכנראה במעמד של רוכב מתחיל לא תוכל להרגיש בהם.
ולשאלתך:
ההארו אופניים טובות יחסית (יש לחבר שלי) ויש להם בסיס לא רע לשדרוג עתידי. חוץ מזה, שלא תהיה לך בעיה למכור אותם בעתיד אם תרצה לשדרג.
ה- NRS לדעתי כבר לא מיוצרות יותר (אני לא סגור על זה) אבל גם הן לא רעות בכלל.אולי טיפה כבדות אבל מצד שני גם ההארו לא ממש..
את השווין לא מכיר אבל שמעתי ביקורות טובות
וחוץ מזה אולי תבדוק גם את ה- jamis dakar אופניים לא רעות עם אבזור איכותי במחיר טוב.
בכל מקרה שווה לחפש מבצעים על דגמים משנים קודמות
זהו
שיהיה בהצלחה

חזרה לפורום