הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

11/2/2006 7:58:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  קפיצות באופניים
נושא: קפיצות באופניים תאריך: 11/2/2006 7:58:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

שלום צביקה,

כשקופצים עם אופניים, יש סיכוי לנפילה. כשנופלים, יש סיכוי לפגיעה...
ישנם שלושה דברים שאפשר לעשות, כדי להקטין את הסכנה למידה הגיונית:
1. אופניים מתאימים:
לא ציינת אילו אופניים משמשים אותו, אבל אופניים שאינם מתאימים לקפיצות עלולים לקרוס בנחיתה. הסיכוי לפגיעה במצב כזה הוא גדול, משום שאין לדעת איך יתפרקו האופניים, ואיזה חלק יחליט לקפוץ לנו אל החזה. או הפרצוף. אופניים מתאימים (כלומר - שתוכננו לעמוד בעומסים של הפעילות המסוימת), מן הסתם יעמדו בהרבה יותר ממה שהרוכב יעמוד.
2. שליטה באופניים וטכניקת רכיבה:
ככל שהרוכב יודע יותר את אשר לפניו, קטן הסיכוי לנפילה. ישנה מעטפת היכולות של כל רוכב. יש הדוחפים את עצמם עד הגבול ומעבר לו, ויש שאינם לוקחים סיכונים, ועושים רק את מה שברור להם שאפשר. אפשר להתקדם רבות גם בלי לקחת סיכונים, וזה בעיקר עניין של אישיות. אם אפשר, כדאי ללמוד ממנוסים, וישנם קורסים לשליטה באופניים ברמות שונות.
3. מיגון פאסיבי:
קסדה טובה, כפפות מלאות, מגיני מרפק-אמה, מגיני ברך-שוק, מגן גוף (צביצב או חליפת לחץ), מכנסי הגנה לאגן והירכיים. ישנם רבים, והם נועדו למצב שבו, למרות השליטה ולמרות שיקול הדעת היתה נפילה. מעניין לראות שרוב האנשים מתמגנים יותר ויותר ככל שנסיונם גדל...

אני טוען שהמיגון הטוב ביותר הוא שיקול דעת. עם אופניים מתאימים, מיגון טוב והתקדמות הדרגתית ברמת הביצועים, הסיכוי להגיע לרמה גבוהה מאוד בלי לעבור בדרך בבית-חולים הוא בהחלט גבוה.

ישנם אתרים רבים לנושא, כולל סרטוני הדרכה והדגמה, וכדאי להסתובב קצת ברשת וללמוד על העניין. כשרואים את זה בפעם הראשונה זה נראה מטורף, אבל כשמכירים, אפשר לקבל פרופורציה.

וקצת פסיכולוגיה: נראה לי שכדאי לך, בתור אבא, להיות מעורב בעניין. אם הוא ידע שאתה בעד באופן כללי, הוא לא יתוכח אתך על חבישת קסדה (במיוחד אם תלך יחד איתו לבחור את הצבעים). אם הוא יתרגל שאתה מציב לו מטרות באימונים, הוא יקבל את דעתך ש"זה נראה לי גבוה מדי. תתחיל מהנמוך" הרבה יותר בקלות.

בהצלחה

חזרה לפורום