נושא: אז הנה עוד כמה נקודות לאופנוען מאומן :) תאריך: 11/28/2006 12:19:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע
הביטוח (רק חובה) לאופנוע עולה כמעט 4000 ש"ח לשנה... לא תשקיע סכום כזה באופניים? ;) אח אח, אם היה לי כסף גם לאופנוע... :((
גם אני בא מהעולם הדו"ג המוטורי... (DR350 ו-DR650, האחרון נאלץ לעבור תיקון שלדה בגללי) אז הנה כמה נקודות מתובלות בניסיון אופנועני. אם אתה 1.92, יכול להיות שגם מידה L תתאים. תלך לחנויות, תשב על כמה אופניים ותבדוק. זה בחינם עם תוספת של עיצות מהמוכרים. ציוד עלול לא להתאים: קסדה סגורה של אופנוע לא מתקרבת לאיוורור של קסדה (אפילו שלמה) של אופניים. רוב כפפות השטח מתאימות לאופניים כמו כפפה. מיגוני מרפקים וגוף - אני משתמש (בהתאם לצורך) ב-UFO FULL DEFENSIVE של האופנוע. מיגוני ברכיים - באופנוע, הם נכנסו למגף וכוסו במכנס, באופניים שתי הגומיות (במיגון שלי, כמובן) לא מספיקות, זיעה ותנועה גורמים להם להחליק. חולצת רכיבה - אם ככיסוי למיגון - אחלה אך אם למניעת זיעה תדרש חולצה צמודה. אני מקווה שלא תכננת לרכב עם מגפי שטח :p
בולמי אוויר יהיו אמינים פחות למרות שבד"כ יהיו יקרים יותר (כי אחרי הכל לרוב הם טובים יותר) (עיין ערך KTM - קניתי תיקנתי מכרתי, למרות הביצועים הטובים. הניסיון הוא של חברים. אני עם ה-DR ;) ) לגבי בלמי דיסק - יוסיפו למחיר ללא תמורה. במחיר שאתה מחפש גם עלולים להיות לא מוצלחים. בלמי V פועלים על קוטר החישוק. לכן קל להפעיל כוח עצירה גדול, והם עמידים יותר בהתחממות מרוב בלמי הדיסק (שוב, לפחות מאילו שתיתקל בהם בתקציבך). היתרון הגדול של הדיסק הוא שהוא עובד טוב גם בבוץ ומים בניגוד לבלמי V.
|