נושא: הכי חשוב, אנחנו לא חייבים להסכים! :) תאריך: 11/28/2006 3:30:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע
אבל (בלי חובה להסכים ;) ) שני סיפורי אופניים קצרים וקיצוניים: 1. אני אישית מכרתי אופניים של בחור ששוקל כיום 130 קילו שזכר שפעם מזמן הוא אהב אופניים, קנה אופניים ב-2000 ש"ח, רכב פעם אחת (במישור) כחצי שעה והחליט שזה כבר לא בשבילו. האופניים עמדו כשנה במרפסת (פנימית) של בית. אולי קשה, אבל ניתן לראות חדש כשרואים את זה. (וכשזה נכון, כמובן.) לא היית קונה אופניים כאילה ב-90% ממחיר החנות למזומן? (כמובן שמחיר הבסיס ירד בשנה מאז הקנייה. הבחור הפסיד כ- 25% בשנה הזו על האופניים.) 2. אני אישית מכרתי ב-20% ממחיר חדש אופניים שבחנות רצו לתת לי עליהם 10% מהמחיר כחדש. אני אפילו לא חושב שהקונה עשה עסקה גרועה. אולי הוא יצטרך להשקיע עוד קצת אבל הוא לא יצטרך להשקיע כמו חנות כדי להבטיח שהאופניים ברמה למכירה ע"י חנות. אך הוא יוכל להנות מהאופניים עוד זמן רב. (אני מכרתי רק את שני האופניים הנ"ל.)
אם יש חופשים ב-קרנק, מזלג, מיסבי היגוי, מעביר קדמי, מעביר אחורי, שרשרת, מיסבי גלגלים, פדלים ויש גם שמיניות חישורים דפוקים, פגיעות בג´אנט, פגיעות שלדה וכדומה... אז האופניים לא טופלו. (ונכון - לא בטוח שאני ואחרים נדע לשים לב לכל אילה!). מי שדואג לכל אילה - סימן שהאופניים טופלו היטב. מי שלא מטפל - יכול לרכב בשבילים 10000 קילומטר ולהחליף רק שרשרת ולהגיע למצב קטסטרופלי.
סיפור אופנוע: חבר שלי חיפש אופנוע. ראיתי אופנוע שנת 1997 למכירה (זה היה ב-2001 כמדומני) עם 1500 ק"מ. כן, כן, אלף וחמש מאות קילומטר. ממוצע של שלוש מאות קילומטר לשנה. מיכל דלק בשנה. אם זו היתה מודעה בעיתון אולי הייתי מבטל בהינף יד. אבל... יציאת פליטה מהמנוע בצינור בצבע ניקל שהפך רק כחלחל, צינורות מבריקים ונקי כמעט לחלוטין משריטות... אח, הוא ממש צעק "אני חדש".
תמיד יש מציאות. תמיד אפשר להיות אופטימיים. בשביל משהו טוב צריך לחפור ולחפש טוב טוב, או שתטפטף טיפת מזל. אז ורק אז כדאי לשים את הכסף על השולחן. חבל מאוד שבגלל ריבוי "מוכרים מסוג מסויים" קשה להאמין שיש מקרים כאילה.
ושוב - לא חובה להסכים, זו דעתי בלבד. :)
|