הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/18/2006 10:33:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  מותר לכעוס... יש דיעות נוספות.
נושא: מותר לכעוס... יש דיעות נוספות. תאריך: 12/18/2006 10:33:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

"הרבה דברים שאני כבר שכחתי עדיין לא ראית" מאיפה לך? מאיפה לי? אני לא מכיר אישית את דרור - ואתה?!?
אני לא מכיר את דרור, אבל אני יודע שהוא כותב יפה מאוד (לטעמי) ואינו צריך את עזרתי. מה שאני כותב כאן מתייחס בפירוש רק לתוכן הדברים שנאמרו.

(´הבטחתי´ לדרור ביקורות הומוריסטית... זה לא יצא הפעם... מצטער מראש)

"אני ד´´ר שימאנו ושעת עבודתי עולה לא מעט..."
אל תשכח שד"ר שימנו, כמוך, לוקח 250$ לשעה הראשונה, גם אם עבד שנייה. הוא מומחה, כמוך, ויכול בשאר השניות של חצי השעה לעשות עבודות חינם, להטוטים ומיני קסמים. וחצי השעה הנוספת? עוד 250$, שנייה עבודה ושוב - לקסמים וללהטוטים (´תודעת שירות´).
מר "דר´ שימנו בתחומו" צריך לדעת שמי שמרוויח טוב צריך לדעת שאם משלמים לו כסף טוב על עבודה טובה - הוא יכול להרשות לעצמו לשלם גרושים על עבודה טובה, שאינו יכול לעשותה בעצמו.
מר "דר´ שימנו בתחומו" צריך להבין כי מי שמקבל 100$ לשעת עבודה, כדאי שיביא למעסיק שווי של 1000$ בשעה זו. (במקרה שהוא שכיר)
מר "דר´ שימנו בתחומו" צריך לדעת כי מי שמרוויח טוב חצי יום יכול לשבת רגל על רגל חצי יום נוסף, או לתרום את זמנו לזולת.

סטודנט העובד בהייטק מקבל לפעמים 75 שקלים לשעה. יש כאילה. החברה צריכה לשים לב שהם באמת מוכרים ב-750 שקלים על כל עובד כזה. העובד מקבל את הכסף גם בהפסקת הצהריים וגם בהפסקת הקפה.
לעומת זאת תבדוק כמה מרוויח מכונאי אופניים. הרווח על העבודה ביום נתון לפעמים מכסה את עלות שכר המכונאי. לפעמים לא. בד"כ כן. אין הרבה רווח בעבודה על אופניים (תקרא את מה שכתבתי בבוקר) אתה מקבל טיפול במרצדס במחיר של טיפול בחיפושית ומתלונן?
דמיין כמה אנשים צריכים לעמוד בתור לכיוון הילוכים ב-25 שקלים כדי לשלם שכר לעובד אחד בודד. ראית פעם חנות שיש בה תור שכזה? אני לא. (וביליתי שעות רבות בחנויות אופניים רבות, ולו בשביל ללמוד דבר או שניים) (כן, אני מסתיר כאן שיש רווח בחלקים כי בכל זאת מרוויחים מתיקונים, ראה מה שכתבתי בבוקר)

דבריך פשוט צועקים ´קמצנות´. אתה ממש ממש מחזק את דבריו של דרור שאמר "אני מכיר לא מעט מקרים בהם היה מעט חינם. אני זוכר שזה היה עד שאותו לקוח התחיל להתלונן על המחירים שמסביב"

או (וזה ממש אולי ונאמר בהגזמה), אם אתה פזרן ונדיב, אתה, מר "דר´ שימנו בתחומו" פשוט נפגעת קשות שאתה, הדוקטור הגדול, נאלצת לשלם על 25 שניות שאדם נחות, שאינו מתהדר בתואר דוקטור, אלא בתואר ´מכונאי´ עבד בהן, תוך כדי שיחה בטלפון?

אתה, מר "דר´ שימנו בתחומו", לא מדבר בטלפון בעבודה? אני בטוח שכן. עושה את עבודתך לעילה ולעילה? כפי הנראה כן. מה הקטנוניות?

ואם לא היה ברור עד עכשיו: ביל גייטס הוא מהתורמים הגדולים בעולם (כבר לא מס´ 1) כי יש לו. גם לך יש. לא בטוח שהוא יודע לכוון הילוכים באופניים, כמוך. תעריך מכונאי שיודע לעשות את עבודתו ב-25 שניות, תשלם לו 25 שקלים עם חיוך.

ובכלל פתאום חשבתי על דבר נוסף - דרור אמר חזור ואמור "אין חינם, אין חינם". ב-25 שקלים בקופה אתה מקבל אחריות על עבודה. נכון, כיוון הילוכים הוא דבר מאוד רגיש אבל גם אם תבוא למחרת היום עם בעיה, יש לך קבלה ביד. אחריות. בד"כ לא יתנערו ממנה. ואם יתנערו - הנה הבמה לפרסום שלילי.
אם מישהו היה מכוון לך בחינם והיית בא למחרת עם תלונות, יש לי ´הרגשה´ שהיית יוצא עם כמה כבלים מוחלפים, 20 דקות עבודה (חיוב על שעה שלמה) והסברים של "מה לעשות, הייתי צריך כבר לעשות את זה אתמול אבל רציתי לתקן לך בחינם"

אני, אישית, תמיד הייתי מוכן לשלם עוד כמה שקלים (שלא תמיד היו מצויים בכיסי) בשביל להיות שקט בעבודות שאיני מבין בהם. שמחתי מאוד ללמוד בהרבה מקרים, רק מלראות את המכונאי ומה שהוא עושה. אם הוא מדבר איתי ולא בפלפון - בכלל מצויין.

לסיכומו של עניין:
אתה צודק שהמכונאי לא היה נחמד. אני לא חושב שזו עילה להתקמצן או להתבכיין על 25 שקלים.

חזרה לפורום