הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/8/2007 3:53:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  אולי אני משלה את עצמי...
נושא: אולי אני משלה את עצמי... תאריך: 1/8/2007 3:53:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

אבל אני רואה את "חוסר האחריות" כעניין די ברור.

ברור כי פגם בייצור נכלל באחריות וטוב יעשה יבואן לכבד תיקון תקלות כאילו במסגרת אחריות.
אבל לגבי כל השאר:
אם נשווה לרכב, גם שם האחריות לא כוללת רכיבים מתכלים. ההבדל הוא שבשימוש סביר ברכב, גם אחרי 100,000 ק"מ כל ה´מתכלים´ הם מע´ הבלמים, צמיגים, שמן ופילטרים (שמן/אוויר). ברכב יש (בהגזמה! ) מיליון פריטים אחרים, שלא אמורים להתקלקל, שאפשרי להכניס באחריות "מורחבת" שבכל זאת לא כל החברות נותנות.

אבל אופניים, מטבעם, הם יצור מינימליסטי. כמעט כל רכיב בהם הוא מתכלה מעצם השימוש באופניים. אם ניקח אופני כביש אז כל רכיב שזז - מתכלה. ובשטח... בנוסף לרכיבים הנעים שמתכלים, כל רכיב באופניים להישבר בנפילה בשטח. גם שלדה. במקרה שהאופניים נפלו על צידם על שני סלעים ואתם נפלתם על צד האופניים, השלדה, בסבירות גבוהה יכולה להתקפל. קשה להאמין שמישהו יתן על זה אחריות. זה כמו שברכב חדש מישהו יתן אחריות על תאונות!
אחריות זה טוב ויפה. אבל נא לזכור - בטח בשטח - שרב הבלאי (גם מואץ!) הוא טבעי.

כמעט שכחתי - לגבי הבולם שבראש השרשור... בולמים הם בתחום האפור של האחריות. אם תרכב בבוץ ולא תנקה את הצינורות של הבולם, הבוץ הדבוק יחרוץ את מחזירי השמן של הבולם. אני מניח שבולם חדש שנראה חדש יקבל שירות עם חיוך ובולם חדש שנראה ישן -יקבל תג "בעל גומיות שהתכלו" וכדומה, ולא יטופל באחריות.

חזרה לפורום