הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/25/2007 7:44:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  טכניקת דיווש עם קליטים היא שונה מדיווש עם פלאטים
נושא: טכניקת דיווש עם קליטים היא שונה מדיווש עם פלאטים תאריך: 3/25/2007 7:44:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

זה לא קסם. צריך לנצל את החיבור לטובת השקעת כוח שונה וניצול שונה של שרירים שאינם משתתפים בדיווש לא מחובר.
לא קל להסביר בצורה ברורה בכתב, אבל אתן לך טיפ אחד:
בחר לך מסלול מעגלי, עדיף ללא שיפועים קיצוניים (אפשר אפילו מישורי לגמרי), באורך של קילומטר אחד לפחות (או לפחות חמש דקות של דיווש).
בצע בו שני סיבובים, כשבכל פעם רק רגל אחת מחוברת, והשניה איננה נוגעת כלל בפדל (נניח, מונחת על הצינור העליון...).
לאחר שתעשה סיבוב אחד בכל רגל, צא למסלול מוכר (עם חיבור של שתי הרגליים).

ישנם מאמרים לגבי טכניקת דיווש עם חיבור לפדלים, שאכן משפרת בהרבה (עשרות אחוזים!!) את יעילות הדיווש, אבל כדאי להתחיל כפי שתיארתי.

זאת ועוד - לאחר שתתרגל (ולא, רכיבה הביתה איננה "התרגלות"...), תגלה שלא רק יעילות הדיווש השתפרה, אלא שליטתך באופניים מקבלת פן אחר. ישנם אפילו רוכבי DH וגם FR שרוכבים מחוברים. יש לזה גם חסרונות, במיוחד בלימוד של טכניקות מסוימות, אבל זה בפירוש מחבר אותך לאופניים גם מבחינה מחשבתית.
ודרך אגב, השיקול שלי מעולם לא היה יעילות דיווש. מבחינתי זה בונוס נחמד. השליטה ותחושת החיבור הן, מבחינתי, העיקר, ואני היום לא מעיז לקפוץ לא מחובר, שלא לדבר על גינות סלעים או עליות מדרגה...

סבלנות. תן לעצמך זמן. שתיים שלוש רכיבות של שעה ומעלה, ואני מאמין שתראה את האור.

בהצלחה

חזרה לפורום