נושא: טעות של מתחילים או "כרוניקה של התרסקות" תאריך: 3/25/2007 7:17:00 PM
מחבר/ת: אבישי P
לא הייתה שום סיבה שזה יקרה: שביל ג´יפים כבוש, ירידה מתונה עד מאוד, אופניים סבירים לתנאי הדרך (boulder DX), מזג אויר טוב... וחמור אחד שרוכב על האופניים :(( בשלב מסוים במהלך הירידה לכיוון משלט 16, הרגל ספק החליקה מהפדל ספק הורדה כדי לשמור על ייצוב (מיותר לגמרי, עכשיו אני כבר יודע) ואז זה קרה: בום, קנאק, אופס, איה-איה איה... :dead: הרגל פשוט נחבטה בסלע, ננעלה, ובלמה את הגוף הרכוב על האופניים יחד עימה; גל הזעזוע זרם מכף הרגל לאורך השוק ועד לפריקתו המוחלטת בברך - ויחד עם הפריקה, הברך התפרקה. מכירים את זעזוע שאתם חוטפים כשאתם יורדים במדרגות בחושך וחושבים שסיימתן אותן ומגלים, ב"בום" שיש עוד אחת? זה דומה, רק פי מאה חמישים ושבע יותר חזק וכואב... ההמשך ידוע: נפילה/הפלת האופניים כתוצאה מהכאב, שטף קללות עסיסי המופנה כלפי וכלפי בורא עולם ואיתני הטבע (עשרה דורות אחורה), תחילת דידוי לפינוי, טלפון לחילוץ (מזל שיש גיס עם ג´יפ), שני לילות בלי שינה, חמישה מזרקי נוזלים שהוצאו הבוקר מהברך השמאלית, אחד הליכון, זוג קביים, עשרה כדורי נורופן, אמא היסטרית ונזק שעוד לא הובהר לרצועות, ולבריאות הנפשית (בעיקר של ההורים שלי...). לקחים? אני מניח שלא משהו מיוחד - טעויות של מתחילים תמיד היו ויהיו, החוכמה היא לצמצם אותן על-ידי אימון, תירגול מקרים-ותגובות, והדרכה נאותה (דבר שאני אישית לא טרחתי לקבל (כמה צפוי) ואני מניח שרובנו המכריע לא טורח אף הוא). ועוד, המובן מאליו אולי: לא לרכוב לבד בשום מחיר ובשום מקום - הנפילה יכולה להיות כה בלתי צפויה וכה כואבת, לא תאמינו עד כמה... תמיד: פלאפון, ווידוא שאיזור הטיול בטווח קליטה של רשת סלולרית, ציוד עזרה ראשונה (כבסיס: מים ותחבושת צבאית או שתיים, שניתן להשיג בפארמים השונים). עוד דבר: במקרה דנן, אם אני מצליח לשחזר נכון, חוסר תשומת הלב/ריכוז הביא לטעות של הורדת הרגל לדרך. כפי שמראה הניסיון: זה לא עובד, הרגל לא יכולה לייצב את האופניים והרוכב ובוודאי שלא יכולה לבלום אותם באופן מבוקר. מוטב היה להמשיך לגלוש - אף במחיר סיכון של החלקה עם האופניים - ולא לנסות לעצור את דינמיקת התנועה של האופניים גם "גרזן". כמובן שהמסקנה הזו היא אישית, נובעת מנסיבות העניין וכולה בגדר "חוכמה שבדיעבד", ואינה יכולה לשמש כלל לרוכבים, אולם הלקח שלי הוא - כמו בספר הידוע: don´t panic - זה ממילא לא יעזור. אושר גדול, בריאות ואריכות ימים, וחג שמח! אגב, מי רוצה לקנות אופני שטח BOULDER DX בנות שלושה חודשים שלא ראו כמעט שטח, במצב מעולה? :p
|