נושא: עזרה בכיוון הילוכים תאריך: 4/6/2007 8:10:00 AM
מחבר/ת: נועם דוידה
שלום, קראתי את מדריך כיוון ההילוכים של פורום תפוז, אולם הוא לא היה לי ממש ברור ולא הצלחתי להבין ממנו הכל. אמשח לעזרתכם למרות מכתבי הארוך והמעייף להלן הפרטים והבעיות בהן נתקלתי.
אני רוכב מתחיל, ברשותי אופני scott-reflex 30, הילוכים -27, מעביר של דיור(נדמה לי). קניתי את האופניים בסקוט בחיפה, ואני זכאי לתיקונים וכיוונים שם, אולם כבר הבאתי אותם וכיוונו כיביכול, ואני לא מרוצה ויש נגיעות שרשרת במספר שילובים של מהלכים. אני גם מחפש עזרה ורוצה ללמוד לכוון לבד על מנת להמנע מהצורך והתלות בחנות ועצם הביזבוז זמן ללכת ולהסיע את האופניים לשם. אשמח גם להמלצה למי הכי מומלץ להביא את האופניים לטיפול באיזור חיפה-קריות, מישהו באמת תותח שידאג להם כאילו היו שלו.
מרבית הבעיה של היא כרגע עם ההילוך הקדמי, שלושת הפלטות- באחורי לא נגעתי עדיין (מאז הקניה -חודש וחצי, ככה שעוד לא הרסתי כלום :)
הבעיה היא שאני רוצה להבין מה הפוזיצה הכי נכונה, נוחה וטובה לכיוון ההילוכים, כלומר, כשמדובר על הקידמי, 3 פלטות, האם אני מכוון את המנוף והזרוע ומותח על הגלגל הגדול ביותר או הקטן ביותר? האם אני צריך לכוון על המנוף הקטן ביותר וכמה משוחרר החוט צריך להיות? האם המנוף צריך להיות מקביל לפלטות או שהיא צריך הטייה מסוימת, איזה גובה הוא צריך להיות? כמה מתוח החוט צריך להיות? מה שניסיתי ללא הצלחה היה פשוט למתוח את הקפיץ ידני, להחזיק אותו בשיא המתח כשזה בפלטה מכוון על הפלטה הכי גדולה ואז למתוח מקסימלי את החוט, אולם הגישה לבורג של החוט מעביר בשיא המתיחה של הקפיץ, לא נוחה ואין לי אלן מתאים של 90 מעלות כדי להבריג את הבורג. אז מה שבסוף עשיתי זה ירדתי לפלטה הכי קטנה, שם אין מתח של הקפיץ למיטב הבנתי, ואז מתחתי את החוט קצת(אמור להיות רפוי יחסית-שוב למיטב הבנתי), ואז בדקתי העברות, וכל פעם מתחתי את החוט קצת אם ראיתי שזה לא מספיק, עד שהגעתי למצב סביר- אולם נתקלתי בבעיה שהוא לא יורד מפלטה אמצעית לקטנה, רק בדיווש מהיר במיוחד. בנוסף בשילוב הילוך של פלטה קדימית- קטנה ואחורית- גדולה כלומר 1-1 להבנתי, יש נגיעה קלה של השרשרת במנוף העברה, רעש מציק. בעיה דומה נתקלתי בהתחלה- רק בפלטה אמצעית בקדימי ופלטה קטנה ביותר באחורי.-2-1.
אני אשמח לעזרתכם המקצועית ומצטער על אורך ההודעה אני פשוט באמת חסר מושג ורוצה ללמוד, קצת פרפקציוניסט בקטע הזה ומשגע אותי שבתור בחור שאמור להיות נבון אני לא מצליח לבצע פעולה שנראית פשוטה כמו לכוון את ההילוכים... :(
תודה רבה מראש לעוזרים!!!
|