הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/20/2007 1:38:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  עמנואל מלר עם תוכן  שאלה לדרור סופר
נושא: שאלה לדרור סופר תאריך: 4/20/2007 1:38:00 AM
מחבר/ת: עמנואל מלר

שלום רב
אודה לך אם תוכל לייעץ לי בבחירת אופניים.
שמי עמנואל ואני רוכב על אנדורו אקספרט 150 מודל 2005.
אני משתמש באופניים גם לרכיבות xc, לרכיבות טכניות, אורבן ופרירייד רך. אני קופץ עד 2 מטר לפלאט ועד 3 מטר לסלופ.
האנדורו קצת כבדות לי והבולם 5th רך מידי (כשמכוונים אותו לפי 25% סאג וכו´, הבולם פשוט סוגר מהלך מקפיצה של מטר ואין לי ברירה אלא להקשיח אותו).
אני מחפש אופניים שישמשו אותי גם לטיולים, גם לרכיבות כושר וגם יעמדו בהתעללות מהסוג שציינתי (האם 5 אינץ מספיקים?).
אני אוהב פשטות ואמינות, אופניים שיעבדו בלי שאצטרך ללכת למוסך אחרי כל רכיבה כמו שאני חי עם האנדורו! (אמנם אני פדנט ורוצה שהאופניים יעבדו פיקס אבל עדיין זה מוגזם, לא?) לא מחפש את האופניים הכי קלים בשוק אך יותר קלות מהאנדורו שברשותי. מעדיף בולמים של פוקס או מרזוקי. רמת חלקים של XT/LX.
אני מבין שיש סוגי מיתלים שונים, הלכתי על אנדורו בגלל הFSR והשש אינץ, בתכלס אני לא ממש רגיש להבדלים בין מיתלים שונים, העיקר שיעבוד טוב.
חשוב לי מהלך מתכוון של הבולם הקידמי לצורך רכיבות כושר.
הבנתי שבולמי קפיץ יותר פרוגרסיבים מבולמי אויר, יותר פשוטים ויותר אמינים, אם כך, גם בולמי קפיץ באים בחשבון.
התקציב שאני רוצה להשקיע הוא בין 8000 ל10000 ש"ח. (אם אמצע את שארגה נפשי אעשה מאמץ גם ל12000 ש"ח). לא אכפת לי יד שניה או חדש ממודל של שנה שעברה.
האופציות שחשבתי עליהן:
סטמפג´מפר - במצמן אמרו שהן עדינות מידי
MARIN- (שכחתי את השם של הדגם לAM שלהם).
GT I DRIVE 5 2.0 05
KONA DAWG DEELUX
JAMIS XLT 2
אולי יש לך רעיונות אחרים?
עלי לציין שהייתי נשאר עם האנדורו לולא הביש מזל שיש לי עם האופניים הללו, הרעיון שלהם מדהים, אופניים חזקים עם שש אינץ שאפשר גם לטייל איתם, פשוט נמאס לי להתעסק עם תיקונים שלהם ולהוציא ים כסף עליהם :( .
אודה לך מאוד אם תוציא אותי מהבאסה ותסייע לי למצוא משהו מתאים לצרכי.
כל טוב
עמנואל

חזרה לפורום