הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/25/2007 1:19:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אבישי P עם תוכן  ארוך יותר או ירוק יותר...
נושא: ארוך יותר או ירוק יותר... תאריך: 4/25/2007 1:19:00 PM
מחבר/ת: אבישי P

כבאותו סיפור על המלפפון, כך גם שאלתך - כנראה חסרת תשובה אוניברסאלית.
לא מזמן שאלתי בפורום את אותה השאלה (ראה את הודעתי מיום 12/04/2007 והדיון שהתפתח בעקבותיה), ודי גיליתי שתשובה שתניח את דעתי לא אמצא שם, שכן כמספר המגיבים (כמעט) כן מספר הדיעות.
אני חושב שנקודת המוצא צריכה להיות "מוגבלות" התקציב שלך (לפי מידתו): אם התקציב שלך אינו מאפשר רכישת אופניים חדשים, אזי ממילא אופצייה זו יורדת מעל הפרק, ואז השאלה היא האם שווה להשקיע בשדרוג רכיבים בודדים או לחסוך עוד מעט לקראת רכישת דגם חדש ומתקדם יותר.
אם אני מבין נכונה את עמדת BABY X כפי שהובעה בענייני, הרי שהשקעה באופניים קיימים ומשומשים, שאינה בבחינת "עזרה ראשונה" ו"פיקוח נפש", היא לרוב בגדר בזבוז. בהתאם לאופי הרכיבה שלך והשיפורים המוצעים (שיכולים די בקלות להגיע ל- 2000 ש"ח כפי שהם) נראה כי לפי גישה זו עדיף לך שלא להשקיע עוד פרוטה בנוכחיים, אלא אם היא חיונית וקיומית. לכן מוטב לחסוך, לשקול החלפת צמיגים (אם החישוקים "גמורים" ממילא אין התלבטות...), ולדהור הלאה אל השקיעה, או ההתעשרות - מה שיבוא קודם.
לדעת איתן, אם אני מבינה נכון, לא צריכים לנהות אחר מגמת ה"החלף בכל מחיר", שכן לעיתים תכופות ניתן לשפר את חווית הרכיבה באופניים שהם איכותיים בבסיסם, בעלות נמוכה יחסית (בוודאי ביחס לעלות החלפת אופניים), באמצעות רכישת רכיבי יסוד "משודרגים", גם אם משומשים (בולם קדמי משומש במצב טוב, מעביר קדמי - אם נדרש, החלפת צמיגים וכו´. למיטב הבנתי וניסיוני שלדת ה- 4500 היא "פלטפורמה" טובה לצרכים המוגדרים, ולכן נקודת המוצא לא צריכה להיות החלפתה.
כך שלמעשה הכל עניין של נטייה וטעם טבעיים, מגבלות תקציב ו"קריזה" של הרגע.
לצערי, ככל שחשבתי יותר על הנושא פחות השכלתי להגיע להחלטה. במקרה שלי החלטתי בסוף לרכוש אופניים חדשים במקום לשדרג את הנוכחיות - אבל המקרה שלי שונה, שכן אופני הנוכחיים הם ב"רמת מחיר" אחת פחות משלך, ואני מבקש להתקדם לרמת המחיר שלך (אם כי נוטה להעדיף את המארין northside trail או hawl hill se, על-פני הטרק או הג´יאנט (עליהם אני רוכב עתה)), ולשמור את הנוכחיות לרכיבה עירונית (שאם כבר ייגנבו, שכאב הלב יהיה פחות).
אני יודע שתשובתי לא ממש עוזרת להגיע להחלטה מושכלת, ועל-כך התנצלותי.
כך או כך, שקול ואחרי שתקבל החלטה - כזו או אחרת - השלם עימה ואל תעסוק ב"מה היה אילו", שכן אין סוף לדבר... :eek:
בהצלחה!

חזרה לפורום