הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/2/2007 12:25:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אבישי P עם תוכן  דילמה בהחלטה על שידרוג אופניים-ז"ק מול ש"מ...
נושא: דילמה בהחלטה על שידרוג אופניים-ז"ק מול ש"מ... תאריך: 5/2/2007 12:25:00 PM
מחבר/ת: אבישי P

חברות וחברים בוקר טוב!
בימים אלה אני מתכנן לשדרג את חווית הרכיבה שלי (giant boulder dx) ולעבור לזוג מעט יותר מתקדם מבחינת מכלולים ושלדה (ועל כך כבר כתבתי בעבר בפורום).
הרכיבה שלי בעיקרה עירונית (ובשביל זה אני שומר את ה- boulder); ולעניין השטח, אני רוכב - ואיני מתכנן לשנות את סגנון הרכיבה בקרוב (אחרי התרסקות כואבת זה לא מכבר) - הרי שמדובר בעיקר בשבילים כבושים ודרכי ג´יפים לסוגיהם השונים (גם שבילים אלה אינם תמיד חלקים ונעימים - ראו דרך בורמה אחרי הגשם - אולם העיקר הוא היעדר כוונה לעבור לשלב של קפיצות, דרופים והשד יודע מה עוד), דרכי עפר, ושאר שטחים "לא נוראיים" ולא טכניים.
הכיון העיקרי אליו פניתי הוא אופני ז"ק (הבחירה נפלה על ה- http://www.pedalim.com/sg_product~690535~43~0.htm - עם מחשבה קלה על המרת הצמיגים ל- 2.3), כאשר מגבלת התקציב הועמדה על כ- 3,000 ש"ח.
באחרונה הוסבה תשומת ליבי לאופני ש"מ, פחות או יותר בגבולות התקציב שלי [http://www.pedalim.com/sg_product~621117~69~267.htm].
אומנם מדובר באופניים בסיסיים ביותר עם מכלולים יסודיים (אין בי מומחיות לעניין איכות הרכיבים, אבל אני מניח שאין "מתנות חינם"), אולם עדיין מדובר באופני שיכוך מלא, שחווית השטח בהם שונה (לפי השמועה), ובהינתן השטח ה"לא נוראי" בו אני רוכב ברגיל אף תהיה מורגשת ומהנה.
ההתחבטות שלי היא בבאים: האם כדאי להמיר - לאור האמור לעיל לעניין מגבלת תקציב ואופי רכיבה - את בחירת הז"ק בש"מ (אלה הדגמים הבאים בחשבון בשתי הקטגוריות)?
האם מודל זה של ש"מ מוכר לכם? האם הוא "בעל שם טוב"? האם הוא בר-שידרוג בעתיד (מבחינת הילוכים, בולמים, ושאר ירקות)? (אני מניח שהבולם הקדמי והאחורי די בסיסיים, והשאלה היא לכן האם השלדה היא כזו שיכולה להאריך ימים ולסבול שידרוגים בעתיד או שזה פשוט לזרוק כסף, ועדיף לחכות עוד כמה שנים ואז לרכוש זוג ש"מ איכותי).
כן תהיתי עד כמה גדול אובדן הכוח הנובע מהשיכוך המלא באופניים אלה?
תודתי מראש על כל תשובה, שתעזור לי לעזור לעצמי להחליט...
יום טוב ובשורות טובות!

חזרה לפורום